PUBLICITAT

L'aparcament per autocaravanes de Sant Julià no agrada al sector

  • Els càmpings estan molestos perquè el comú permet fer nit a la instal·lació gratuïtament
  • La UHA farà arribar una carta als cònsols per exposar els greuges dels negocis afectats
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'aparcament per a caravanes a la carretera de la Rabassa Foto: COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

El director de la Unió Hotelera (UHA), Òscar Julián, va explicar ahir que «la comissió de càmpings de la UHA està redactant una carta als cònsols de Sant Julià de Lòria per expressar-los el seu disgust per la iniciativa d'obrir un aparcament públic per a caravanes, on es podrà pernoctar». I va afegir que «en un país turístic com el nostre en el qual també disposem de càmpings que donen un bon servei al client, no s'entén que el sector públic ofereixi una zona d'aparcament i de pernoctació gratuïta que entra en competència amb el sector privat, en lloc de potenciar-lo».

Julián va argumentar les queixes dels gerents d'aquests allotjaments pel fet que «els càmpings ofereixen una sèrie de serveis complementaris que són d'agrair i que tenen un cost, com per exemple, la seguretat o les animacions». I va insistir en que «sobretot no entenem com es pot permetre que la gent faci nit en un lloc sense cap vigilància, sense control i sense inscriure's en el registre d'allotjaments turístics (ROAT), cosa que han de fer si s'allotgen en un càmping». El director de la UHA va concloure que «posar a disposició de les autocaravanes un aparcament per poder fer-ne el manteniment, com ara recarregar electricitat i aigua o buidar les aigües brutes, és una cosa, però permetre que s'hi puguin quedar tota la nit, n'és una altra». I va negar que «l'aparcament de Sant Julià es pugui equiparar a una zona de descans en un lloc apartat, com pot ser una autopista, perquè creiem que a Andorra els càmpings estan prou a prop per poder acollir les caravanes que arriben, i que s'hi puguin desplaçar després d'un viatge, sense problemes». Julián també va recordar que a Andorra hi ha una desena de càmpings, dels quals uns quants «estan oberts tot l'any i estem segurs que tenen prou places per oferir i cobrir la demanda». Coincidint amb l'arribada del bon temps, el comú lauredià va anunciar ahir, que havia habilitat places amb serveis per a autocaravanes, al pàrquing de les Feixes del Rabató, a la carretera de la Rabassa.

La iniciativa / Les autocaravanes hi disposen d'una hora gratuïta d'estacionament durant el dia però, a la nit l'estacionament hi serà gratuït, cosa que ahir es va criticar des de la comissió de càmpings de la UHA. I és que els propietaris i gerents d'aquests allotjaments turístics creuen que el fet que les caravanes hi puguin pernoctar gratuïtament, els causa un greuge comparatiu, primer «perquè perden un client potencial; si hi poden aparcar tota la nit també s'hi quedaran a dormir» va reiterar Julián, i segon «perquè aquestes persones no estaran ni vigilades ni controlades per ningú, mentre que en un càmping si que ho estan».

proximitat amb el comerç / No obstant això, la intenció, segons va informar el comú en el mateix comunicat, és que les autocaravanes pugin aparcar a proximitat del centre de la vila, de l'eix comercial i de restauració per dinamitzar-lo. I assenyalava que l'aposta per la infraestructura respon a l'augment detectat de visitants que viatgen amb autocaravana. L'aparcament ofereix una sèrie de serveis com ara aigua potable, buidatge d'aigües brutes i càrrega elèctrica. I en funció de l'acceptació que tingui, el comú podria decidir si adequa més espais per a aquest ús.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT