PUBLICITAT

Els presos andorrans viuen amples

  • La majoria d'estats diuen que la superfície per pres és de quatre metres quadrats, quan per Andorra és d'onze
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'interior d'una cel·la en una imatge presa en la inauguració de la presó. Foto: EDUARD COMELLAS

L'any 2011 hi havia 36 presos. I la superfície per pres era de 10 metres quadrats. Una àrea considerable si es compara amb Hongria o Polònia, on l'espai per presoner és de tres metres quadrats. La majoria dels països que van aportar aquesta dada van declarar que la superfície per reu era de quatre metres quadrats. A l'altre costat, a Mònaco és on viuen més amples, doncs hi ha 14 metres quadrats per pres. A Àustria la superfície coincideix amb la d'Andorra, i a França és d'11 metres quadrats.

Més enllà d'aquesta dada anecdòtica, l'informe SPACE sobre la població detinguda en institucions penitenciàries a Europa alerta de la superpoblació a la meitat de les presons. Andorra no té aquest problema, doncs hi havia 36 presos i les instal·lacions estan preparades per a tenir fins a 125 interns (tenint en compte tots els centres que poden acollir detinguts, no només el Centre Penitenciari de la Comella).

De les 125 places, 12 eren en institucions per a joves delinqüents, i 24 destinades a dones. En aquest sentit, val a dir que en aquell moment només hi havia sis preses –del total de 36 reclusos. D'altra banda, també val assenyalar que la majoria dels presos eren estrangers –25 dels 36– i només un reu era menor d'edat, encara que n'hi havia sis d'entre 18 i 21 anys. El gruix més important es trobava entre els 30 i 40 anys.

Cal recordar que el passat mes d'abril el nombre de presos era de 45 persones, 11 de les quals eren dones.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT