PUBLICITAT

El canvi de sentit de l'avinguda del Fener ja és operatiu

  • La cruïlla amb Ciutat de Sabadell, la més problemàtica
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un agent vigila el trànsit a la cruïlla amb Ciutat de Sabadell, ahir Foto: ÀLEX LARA

Ahir a primera hora del matí el Comú d'Escaldes-Engordany va procedir a canviar el sentit de circulació de l'avinguda del Fener, que passa a ser sentit pujada, com a primer pas per obrir els dos sentits de circulació entre les rotondes del Km 0 i la Dama de Gel i tancar el trànsit a l'avinguda Carlemany. Els cònsols de la parròquia, que van supervisar el funcionament dels canvis, van constatar que el punt més conflictiu està sent la cruïlla amb el carrer Ciutat de Sabadell, on es va evidenciar la necessitat de regular el trànsit semafòricament. De moment, hi ha agents de circulació de manera permanent regulant la circulació i informant els conductors dels canvis, a l'espera que Mobilitat instal·li els semàfors que ja s'han previst.

El canvi de circulació no va ocasionar massa problemes en tractar-se d'un dia laboral amb menys trànsit del normal per les vacances escolars, i de fet, la prova de foc serà dilluns vinent, quan torni ha haver-hi l'afluència habitual. Malgrat tot, el punt més conflictiu va ser la cruïlla amb el carrer Ciutat de Sabadell, on molts conductors volien girar a l'esquerra per accedir a l'avinguda del Fener, a banda de la novetat del doble sentit de circulació que s'ha instaurat entre aquest carrer i el carrer Pare Enric Graner, per permetre l'accés d'autobusos als hotels de la zona.

També es van observar vehicles despistats que volien accedir a l'aparcament del Fener pel carrer Isabel Sandy i eren obligats a girar a l'esquerra, conductors que volien accedir a l'avinguda del Fener pel carrer Mossèn Guillem Adellach, o conductors que en sortir dels seus aparcaments privats circulaven en contra direcció per l'avinguda. Tots els incidents es van poder solucionar sense més conseqüències gràcies al desplegament d'agents de circulació que es va fer al llarg de l'avinguda, segons informava l'ANA.

Aquest és el primer pas cap a l'obertura del carrer del Valira en els dos sentits de circulació. Aquest nou canvi es produirà el proper dimecres dia 8 de maig, i respon també a la demanda dels comuns de la Massana i Ordino. L'objectiu d'aquest canvi és millorar la mobilitat de la zona i descongestionar el centre d'Andorra, segons es va indicar des de la Taula de Mobilitat.

I tot plegat ha de servir perquè l'avinguda Carlemany es pugui destinar exclusivament als vianants –amb algunes excepcions–, una cosa que el Comú voldria que es pogués produir ja a finals del mes de juliol i ser plenament operatiu durant l'agost.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT