PUBLICITAT

El crèdit per comprar les accions de Ctrasa rep esmenes a la totalitat

  • Tant el grup parlamentari socialdemòcrata com el mixt rebutgen el projecte
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El Centre de Tractament de Residus Foto: TONY LARA

El grup parlamentari socialdemòcrata i el grup parlamentari mixt han entrat dues esmenes a la totalitat al projecte de llei de crèdit extraordinari per finançar l'adquisició d'accions de la societat Centre de Tractament de Residus, S.A (Ctrasa). En aquest sentit, des del grup mixt, el seu president, Jaume Bartumeu, argumenta en la seva motivació que el plantejament en el qual es basa el projecte «no es correspon amb els criteris que defensa el grup parlamentari mixt per a la gestió dels diners públics». L'encarregat de presentar l'esmena a la totalitat per part del grup parlamentari socialdemòcrata, ha estat el seu nou president, David Rios. De la seva banda, la Sindicatura ha acceptat totes dues esmenes, tal com apareixia publicat ahir al Butlletí del Consell General i recollia l'ANA.

El Govern va aprovar el passat mes de març un projecte de llei de crèdit extraordinari per adquirir les accions dels socis privats del Centre de Tractament de Residus (Ctrasa), que fins ara controlaven un 47% de l'entitat, i fer que la societat sigui totalment pública. En el moment de presentar el projecte, el ministre Portaveu, Jordi Cinca, va anunciar que la compra s'havia negociat per un valor de 3,8 milions d'euros, i que amb l'operació, el Govern passarà a tenir el 28,3% de la societat i FEDA el 71,7% restant. La compra de les accions s'ha de fer un cop s'aprovi el projecte de llei que ha de permetre que el Govern pugui disposar d'1,1 milions d'euros de les reserves d'Andorra Telecom, a banda dels 2,7 milions d'euros que FEDA ja té pressupostats per a l'operació. Malgrat les esmenes a la totalitat, el projecte de llei de crèdit extraordinari tirarà endavant amb tota probabilitat, comptant amb els vots dels consellers de la majoria.

Les dues esmenes a la totalitat no presenten text alternatiu i es formulen per al retorn del projecte de llei al Govern. Tant el grup parlamentari socialdemòcrata com el mixt van entrar les corresponents esmenes el passat dia 2 de maig.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT