Un River desconegut perd el tercer partit i ja no té marge d'errada

• L'equip tricolor no pot contrarestar el joc interior d'un Corunya que pot sentenciar demà, de nou a Riazor
ESCALDES-ENGORDANY

Maresch (esquerra) i Schreiner salten amb Johnson per capturar una pilota, ahir a Corunya. Foto: LA OPINIÓN DE A CORUÑA

El play-off està sent ben diferent a la fase regular i ahir a la nit el River va tornar a perdre en el primer duel al Palacio de los Deportes de Riazor per 67-56, el tercer de la sèrie, i ja no té marge d'errada en els quarts de final. El Leyma Natura domina 2-1 i sense gaire temps per analitzar res demà a les 12.30 hores es viurà en el mateix escenari el quart enfrontament que pot significar el final de la temporada per a l'equip de Joan Peñarroya o pot forçar l'empat i encomanar-ho tot al dimarts vinent a les 21.00 hores al Poliesportiu.

El River va imprimir d'inici la velocitat en la qual incidia Peñarroya com a clau per trencar la defensa corunyesa, plena de jugadors experts però veterans que acaben pagant car l'esforç d'anar de banda a banda de la pista. Començava aquí la prova de resistència per als locals, que en el primer quart van suspendre.

Un tir lliure anotat per Maresch i dos triples seguits de Dani Pérez va ser la carta de presentació dels de Joan Peñarroya contra un Leyma Natura que va trigar uns tres minuts en veure la primera cistella. 0-7 en un obrir i tancar d'ulls. Mentre uns se sotmetien a la potència d'Hernández-Sonseca i a l'elasticitat de Kale sota la pintura per acabar el primer quart amb nou punts–5 de l'ex ACB, 4 per al de Costa d'Ivori– el River es feia més impredictible i menys erràtic en el tir, per la qual cosa va matar els primers deu minuts amb un pobre però favorable 9-15.

4 PUNTS AL SEGON QUART / Antonio Herrera, lluny de trencar-se el cap per buscar solucions, va tirar de la zona 3-2 que tant mal va fer en el primer partit i intentar aturar els ràpids contraatacs dels de Peñarroya. L'efecte va tornar a ser demolidor. Si el River ja veia la cistella petita, en el segon quart va trigar més de quatre minuts en anotar. Era el 13-17. El partit transcorria a la velocitat que volia el River, amb possessions curtes, amb anades i tornades... Però va ser el Corunya qui va treure més profit de la situació. A 3min 30s per al descans els locals van empatar (19-19) però amb un triple de Suka i cistelles d'Hernández-Sonseca i Almazan va arribar a la pausa amb un sorprenent 26-19. El River tan sols havia fet quatre punts en deu minuts, una estadística enormement preocupant.

CANVI D'IMATGE RADICAL / La imatge del River al tercer quart va ser radicalment diferent. El parcial anotador en aquests deu minuts (24 punts) va ser millor que el de tota la primera part (19). Només començar Pablo Sánchez va veure la llum de tres i Flis el va seguir amb dues cistelles que, amb un parcial de 0-7 igualaven l'electrònic (26-26, minut 22). Kale i Hernández-Sonseca, els clars referents en l'atac local, tenien problemes per entrar en joc; entre ells dos i les pinzellades des de l'exterior d'Asier i l'altre Hernández, Ángel, el Corunya va saber reobrir part de l'avantatge però Wright, que sense càrrega de minuts anava com un tir a aquestes alçades de partit, va liderar un parcial de 0-11 per arribar al quart periode de nou per davant (40-43).

I al quart periode de nou va evadir-se el bon joc. El tampteig realment va ser igualat. Kale i Hernández-Sonseca continuaven movent-se al seu antull sota els taulells, al River no hi havia ningú amb prou confiança per agafar responsabilitats però anava sobrevivint... El problema és que com més a prop estaven del final més gran es veien les petites diferències en el marcador. Dani Pérez anotava un triple quan quedava un minut que marcava el 59-56. Suka va replicar de dos (61-56) i a mig minut Blanch, forçadíssim, va fallar de tres. Personal ràpida i Asier que no va fallar de tirs lliures per sentenciar un partit en què el River va tenir tres grans lunars: 27 rebots per 44 del Corunya, només 12 faltes en tot el partit i 23 de 56 en tirs lliures. Massa regals amb tant en joc.