PUBLICITAT

Carlemany a peu, a l'agost

  • Tres taules de treball i la Comissió treballaran junts per resoldre reptes i dinamitzar el comerç
  • Una nova associació que vol representar el barri s'està constituint i també hi participa
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La simulació que va fer el comú de l'avinguda per a vianants, els canvis a la calçada però, arribaran més tard Foto: COMÚ D?ESCALDES-ENGORDANY

Ahir els cònsols d'Escaldes-Engordany van presidir la primera reunió entre la Comissió per al projecte Carlemany per a vianants, les associacions de comerciants i la Cambra de Comerrç Indústria i Serveis (CCIS). El cònsol menor, Marc Calvet, va explicar als representants de les associacions –Meritxell Valls, (Carlemany), Esther Santuré (Carlemany-Calidae), Joan Arderiu (Petits Comerciants)– i al representant de la CCIS, Jordi Daban, «la dinàmica de treball a seguir, i el calendari de tots els processos necessaris per poder obrir l'avinguda als vianants a finals de juliol». O sigui que el projecte Carlemany per a vianants serà una realitat a la propera temporada d'estiu, i més precisament a l'agost, el mes de més afluència turística. Una decisió intel·ligent perquè de ben segur que l'avinguda no quedarà buida. La idea, que no és compartida per tots els comerciants, va obtenir l'adhesió de tots per tirar-la endavant. I és que tal com va argumentar la presidenta de l'Associació Carlemany - Calidae (ACC), Esther Santuré, «el nostre posicionament no ha canviat, som partidaris de potenciar l'accés als vianants però mantenint la circulació de vehicles, tot i que més restringida».

No obstant, això l'ACC participarà de manera activa a les tres taules de treball que la Comissió ha dissenyat. «Hi participarem per fer el seguiment del projecte i perquè també hi volem dir la nostra» va argumentar Santuré. I va afegir que «no podem obviar coses tan importants com ara el control d'accessos o els indicadors de retorn». Santuré va insistir en que «és molt important saber com funcionarà l'accés restringit als vehicles i com es fixaran els indicadors en funció dels quals es podrà analitzar el projecte i rectificar-lo si cal». Perquè l'ACC no renuncia a l'objectiu que «l'accés a l'avinguda sigui el menys restrictiu possible, tot i que adherim a la idea de poder-hi fer programes i accions de dinamització puntuals».

NOVA ASSOCIACIÓ / A la reunió d'ahir també va assistir-hi, Meritxell Valls, que de la mà de la presidenta de la FACA, Susagna Venable, promou una nova associació que vol ser representativa de l'avinguda. Valls va explicar que «ens estem constituint i la nostra idea és aglutinar els propietaris, els comerciants i els veïns de l'avinguda Carlemany, per defensar els seus interessos, independentment del projecte de convertir Carlemany en una zona per a vianants». I va afegir que «hi pot haver gent que sigui partidària del projecte comunal i d'altre que no, però insisteixo, la idea és que la nova associació els representi a tots». Defensora de la conversió de Carlemany en zona comercial per a vianants, Valls va corroborar que «participarem a les taules de treball de la Comissió per analitzar punt per punt els canvis que s'operaran a l'avinguda, i per tenir totes les garanties de que el projecte és viable i funcionarà». A la qual cosa, Susagna Venable, va afegir que «no tenim cap dubte de que el projecte tirarà endavant i hi adherim, perquè ens agrada que sigui una zona per a vianants perquè s'hi podran dissenyar i fer moltes accions per animar i dinamitzar el comerç de l'avinguda».

TAULES DE TREBALL / Ahir, Calvet també va exposar l'organització de les tres taules de treball que depenen de la Comissió, integrada pels cònsols, un conseller de la minoria, els presidents de les associacions de comerciants i de Carlemany, i el president de la CCIS. Les taules són de dinamització, d'indicadors i tècnica. La taula de dinamització s'encarregarà d'organitzar accions per atraure públic, la d'indicadors seguirà de prop l'evolució del projecte i el retorn per avaluar-ne la viabilitat i sostenibilitat, i la taula tècnica s'ocuparà de tots els canvis de senyalització que requereix el projecte, semàfors, accessos, i control per a l'entrada i sortida dels vehicles dels veïns de l'avinguda, entre d'altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT