PUBLICITAT

El Govern estudiarà la instal.lació d'internet als refugis de muntanya

  • La legislació tindrà en compte els recursos en línia i els 'bed and breakfast'
  • El reglament dels albergs i el de les cases de colònies s'uniran en un de sol
IRENE CASASAYAS
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vista general del refugi guardat de Juclar, situat a les muntanyes de Canillo. Foto: EL PERIÒDIC

El Govern estudiarà la instal.lació d'internet als refugis de muntanya. Abans de fer aquest pas, però, i segons va explicar aquest diari el director de Turisme, Sergi Nadal, l'Executiu i els agents turístics del país treballen en l'actualització de l'onzena de reglaments que es desprenen de la Llei d'allotjaments turístics.

A banda de la ja anunciada incorporació de l'allotjament rural a la legislació, l'Administració central afegirà una normativa que contempli els recursos de comunicació via internet. I és que la llei del 1998 no considera les eines o els serveis en línia com a mètode de promoció per a la captació de turisme. Així, i segons va exposar Nadal, "deixarem de banda aquells reglaments que amb el temps hagin quedat obsolets i modernitzarem la llei". A més, hi va afegir: "Cal una actualització, ja que fa deu anys no es requeria el mateix que ara al sector". Un exemple podria ser "introduir zona Wi-Fi a les zones comunes dels hotels que encara no en disposin", va indicar.

El nombre de reglaments que es despengen de la llei se sotmetrà a modificació. Un dels casos plantejats serà la fusió entre la normativa sobre els albergs i la de les cases de colònies, que s'executarà des d'un sol reglament. Un exponent similar serà que el reglament de càmpings i el de bungalous també se situïn sota una mateixa norma. Val a dir que la integració d'un nou reglament com és el de bed and breakfast també s'assenyalarà com una de les novetats respecte a la legislació vigent.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT