PUBLICITAT

Perillen les escoles espanyoles d'Encamp i Sant Julià de Lòria

  • El baix nombre d'alumnes planteja la seva continuïtat
  • La iniciativa pretén mostrar ?la rivalitat' entre el ciclisme de ruta i les curses de muntanya
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alumnes de primària en un aula de l'escola espanyola d'Encamp Foto: TONY LARA

Després del tancament de l'escola espanyola de la Massana el 2010, ara el Ministeri d'Educació espanyol es planteja la continuïtat de les escoles d'Encamp i de Sant Julià de Lòria a causa del baix nombre d'alumnes. L'ambaixador espanyol, Alberto Moreno, va explicar que la mesura encara no s'ha decidit al 100%, però que són escoles amb menys de 100 alumnes i que això «sempre és perillós».

Madrid estaria estudiant no admetre nous alumnes a partir del curs vinent i anar tancant progressivament les aules a mesura que els alumnes passin a cursos superiors.

Malgrat tot, Moreno va assegurar que encara no ha llençat la tovallola i confia que no hagin de tancar. De fet, va destacar que les preinscripcions per al proper curs van augmentar, i que això és un factor positiu de cara a la decisió final, que s'ha de prendre durant el mes de maig.

L'ambaixador també va treure ferro a la situació assegurant que cada any s'estudia la viabilitat de totes les escoles, i que en tot cas, encara no s'ha rebut la comunicació formal perquè «no està decidit al 100%».

En concret, a Sant Julià de Lòria, aquest curs hi ha 94 alumnes, i 19 alumnes de tres anys preinscrits per al curs vinent, 6 més que aquest any. En el cas d'Encamp, aquest curs hi ha 84 alumnes, i 12 preinscrits per a l'any vinent, 9 més que els alumnes de tres anys d'enguany. Per tant, l'ambaixador considera que, tenint en compte que el curs vinent se superarà el centenar d'alumnes en els dos centres, «encara hi ha possibilitats de salvar-ho». Moreno també va destacar que actualment, el sistema educatiu espanyol a Andorra té 931 alumnes, 469 dels quals estan a infantil i primària, mentre que 462 cursen estudis de secundària. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT