PUBLICITAT

Recuperar el factor pista

  • El River promourà un joc «agressiu i de velocitat» en el tercer partit, al qual hi ha canvi d'escenari
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Safford assisteix a Hampl des del parquet en el primer partit del ?play-off', el divendres passat al Poliesportiu Foto: ÀLEX LARA

Hi ha canvi d'escenari en el tercer enfrontament dels quarts de final del play-off d'ascens a l'ACB, amb horaris idèntics en els quatre partits: les 21.00 hores.

En el River-Leyma el Palacio de los Deportes adquireix el protagonisme aquesta setmana, amb el duel d'aquesta nit i també el de diumenge. Per a l'equip de Joan Peñarroya hi ha només un objectiu: recuperar el factor pista. Amb 1-1 al millor de cinc partits és evident que el conjunt andorrà, clar favorit de l'eliminatòria, vol recuperar el terreny perdut en el primer partit que sorprenentment van guanyar els gallecs aprofitant les seqüeles de la derrota a Burgos que va impedir al River l'ascens directe a la Lliga Endesa.

¿Com ho farà? «Agressivitat i velocitat», va descriure ahir el capità del conjunt andorrà, Pablo Sánchez. Així van jugar els de Peñarroya contra el Leyma en els dos partits de la fase regular, que va guanyar amb comoditat (73-61 i 57-71). En el segon partit del play-off, amb la mateixa premissa, va caure un triomf encara més contundent (100-75) i només en el primer ,que no es van seguir aquestes directrius, va arribar la cinquena derrota de la temporada.

EL LEYMA, MOLT FLUIX COM A LOCAL / El River mereix tot el crèdit del món, ja que sembla més que difícil que un equip que només va perdre 4 partits dels 26 de la fase regular, perdi ara 3 de 5 contra un rival que va entrar en el play-off d'ascens amb un bagatge d'11 victòries i 15 derrotes. A més, segons Sánchez, «ara ja sabem què fer i que no fer», després de quatre enfrontaments directes. «Hem de treure endavant el partit de divendres i també el de diumenge», va afirmar amb confiança el capità.

Mentre el River ha perdut tants partits a casa (2) com a domicili en la fase regular, el Corunya té una carta de presentació davant el seu públic molt més modesta: 7 victòries i 6 derrotes en 13 partits que el delaten com un dels pitjors equips de la categoria quan juga a casa.

De fet el discurs de l'aler càntabre i el de Peñarroya en la prèvia del tercer partit va anar en la mateixa línia. Sánchez deia: «El primer partit el vam perdre per un problema mental. Els van permetre ficar-se en el partit...». I l'entrenador, més tard, va parlar del «domini del ritme» com a clau per igualar la sèrie en el segon partit.

AMBIENT HOSTIL / Un dels pocs factors en contra del River serà l'ambient del Palacio de los Deportes de A Corunya. El River es trobarà aquesta nit una afició bolcada en el seu equip, després de guanyar els tres últims partits de la fase regular que van permetre als gallecs la classificació per al play-off quan ningú ja no donava un euro per aquest equip. «Trobarem un entorn positiu i un rival que sap jugar aquests tipus de partits. Nosaltres estem bé, però encara intentem entrendre que són els play-off», va dir un Peñarroya amb prou experiència com a jugador que sap que aquests enfrontaments mai tenen res a veure amb els de la fase regular. La derrota a casa del diumenge passat en el primer partit de la sèrie de quarts així ho certifica.

SENSE FACTORS SORPRESA / Per al tercer partit el River ja coneix a la perfecció les armes del Leyma: «Ells busquen un joc pausat, amb un desgast físic menor. Voldran aturar el nostre ritme de joc i per això ens han estat jugant en zona en els dos primers partits i ens han aturat els atacs a base de faltes». El Leyma, però, també se sabrà de memòria les del River, perquè els de Peñarroya no tenen secret: «Hem de ser el River de sempre i jugar amb intensitat», és el manual tricolor que, com havia dit Sánchez fent de cap visible del vestidor i com va repetir el tècnic, el River busca en cada partit que afronta, independentment del rival.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT