PUBLICITAT

El partit encarrega auditar el grup parlamentari

  • Alay diu que reclamen els escos dels «trànsfugues» per «responsabilitat»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El comitè directiu del Partit Socialdemòcrata ha pres aquest setmana diversos acords, entre els quals hi ha l'encàrrec d'una auditoria dels comptes del grup parlamentari per saber com s'ha arribat a tenir els diners que s'han fet públics –417.000 euros–, auditar les despeses que hi ha hagut, i posteriorment prendre les decisions que es vegin escaients, tal com va indicar la secretària d'organització i consellera general Rosa Gili. L'auditoria es farà pública com a mostra de transparència.

El primer secretari, Pere López, va indicar que és normal que s'hagin acumulat els més de 400.000 euros tenint en compte que es tracta d'un grup parlamentari amb molts anys de continuïtat i que durant els dos últims anys tampoc hi ha hagut tanta activitat parlamentària. No obstant, López considera que el grup ha de disposar de diners perquè si ara es presenten reformes legislatives importants com l'IRPF o la Llei de la CASS, el grup requerirà d'estudis específics.

El comitè directiu també ha acordat reclamar per carta a tots els càrrecs electes que han abandonat el partit, als quals qualifiquen de «trànsfugues», que retornin l'escó, perquè hi ha un mandat derivat dels estatuts que així ho obliga. El president del PS, Vicenç Alay, va assegurar que es tracta d'un article dels estatuts «que existeix des del primer dia, que mai s'ha modificat», i que fins i tot Jaume Bartumeu havia defensat en el passat. Alay, a més, considera que han de reclamar els escons també per responsabilitat davant dels electors que van votar «un partit amb un programa i unes persones en equip». De la seva banda, López va afegir que aquest fet ocasiona un perjudici econòmic al partit, ja que les eleccions es financen amb l'aportació d'un 10% del salari dels càrrecs electes, i ara es dóna la circumstància que el partit ha d'assumir el deute de les eleccions però es queda sense l'aportació d'una part dels càrrecs electes que van ser escollits. Per López, aquesta actitud és «molt poc coherent» i «molt poc respectuosa envers el partit i els electors». Malgrat tot, el comitè directiu ha acordat moure's només dins de l'àmbit estrictament polític i ha quedat descartat arribar a instàncies judicials, informava l'ANA. En relació als consellers comunals, l'acord és de treballar seguint el programa i amb un clima de diàleg amb els que han abandonat el partit. En aquest cas, Alay va reconèixer que els candidats a les eleccions comunals no van signar el compromís de deixar el càrrec si abandonaven el partit, tal com indiquen els estatuts, però considera que l'obligació ja hi era en el moment en què queda recollida estatutàriament.

D'altra banda, el PS considera que Bartumeu s'ha apropiat d'informes i estudis del partit. López va denunciar-ho en resposta a les declaracions del president del grup parlamentari mixt anunciant que presentarà la proposició de llei sobre l'IRPF, i argumentant que «un grup que només té una setmana de vida no està en disposició de presentar una llei d'aquest calat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT