PUBLICITAT

El carrer del Valira tindrà els dos sentits operatius el 8 de maig

  • La Taula de Mobilitat calcula que es necessitaran entre un i dos mesos per adaptar-se als canvis
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Areny explica els canvis, ahir, davant les autoritats comunals i el ministre Foto: TONY LARA

El director de Protecció Civil, Francesc Areny, va exposar ahir les modificacions que s'introduiran principalment a la parròquia d'Escaldes-Engordany arrel de l'entrada en funcionament dels dos sentits del carrer del Valira a partir del 8 de maig. L'objectiu és millorar la mobilitat de la zona i descongestionar el centre d'Andorra obrint als dos sentits de la circulació el tram entre la rotonda de la Dama de Gel i la del Km 0. Segons Areny, caldrà un canvi d'hàbits dels conductors residents i dels turistes que pot suposar un període d'adaptació «d'un o dos mesos» perquè busquin altres itineraris i «utilitzin molt més el túnel de les dos Valires». També va indicar que per no bloquejar la rotonda del Km 0 cal canviar el sentit de circulació del carrer del Fener, desviant part dels vehicles cap a la zona alta d'Escaldes. Aquest fet suposa, com va reconèixer el cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, l'eliminació d'una trentena de places d'aparcament en zona blava. Segons Calvet, aquesta zona tampoc funcionava massa i allà es troba l'aparcament del Fener. «Els preus dels aparcaments d'Escaldes són molt assequibles i tenim més de 2.000 places d'aparcament», va recordar. L'alternativa és «utilitzar aquests pàrquings més que les zones blaves».

El pròxim 8 de maig es posarà en marxa el doble sentit de circulació del carrer del Valira i cinc dies abans es canviarà el sentit de l'avinguda del Fener per no bloquejar la sortida de la rotonda del Km 0. Aquests canvis entraran en funcionament de forma progressiva, com va explicar Areny, per ajudar els conductors a adquirir els nous hàbits i adaptar-se a un recorregut alternatiu «que hauria d'esdevenir el principal», recollia l'ANA.

Les modificacions responen a les demandes dels comuns de la Massana i Ordino per facilitar l'accés al centre i a les parròquies, que a partir d'ara es farà per la carretera de l'Obac fins al túnel de les Dos Valires. Aquests canvis han estat possibles un cop acabat i posat en servei aquest túnel, va recordar el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé. En la mateixa actuació també es produiran altres canvis més tècnics com la instal·lació d'un semàfor entre el carrer del Valira i l'avinguda Carlemany i un altre entre el carrer del Valira i el del Consell de la Terra. També es posarà en funcionament la cruïlla entre la carretera de l'Obac i el carrer Sabadell amb una senyalització semafòrica i es desplaçarà el pas de vianants més proper a la rotonda de la Dama de gel 50 metres més a prop del Consell de la Terra, per no bloquejar la sortida d'aquesta rotonda, va exposar Areny.

Aquests canvis, segons Alcobé, són «completament independents» de les actuacions que es puguin fer a les avingudes Carlemany i Meritxell, ja que els comuns «són lliures» de fer els canvis a la xarxa bàsica de carreteres «que creguin oportuns». Per la seva part, Calvet va transmetre la decisió de tirar endavant el projecte de Carlemany per a vianants «no només per al comerç sinó també per la qualitat de vida i una manera de comprar diferent».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT