PUBLICITAT

Crèdit Andorrà consolida el seu lideratge en el sector financer

  • El grup manté els beneficis en 71 milions d'euros durant el 2012
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Seu social de Crèdit Andorrà a la plaça de la Rotonda de la capital. Foto: TONY LARA

El Grup Crèdit Andorrà va tancar el 2012 amb un increment del volum de negoci del 9%, i va assolir la xifra de 14.410 milions d'euros. El total de recursos gestionats de clients també va augmentar fins als 11.308 milions d'euros, un 12% més respecte a l'any anterior. El Grup va aconseguir un resultat net consolidat de 70,86 milions d'euros, un 0,33% més que el 2011, un resultat molt satisfactori en l'entorn econòmic actual i tenint en compte l'esforç del Grup en incrementar la presència a noves geografies i consolidar el projecte internacional en els darrers anys.

Fidel al seu compromís amb el país i els clients, Crèdit Andorrà va continuar facilitant l'accés al finançament. La inversió creditícia es va situar en 3.102 milions d'euros.

En el marc d'un context econòmic internacional complex i de noves regulacions, és especialment destacable l'augment significatiu de tots els marges, fet que es va combinar amb un esforç de contenció de la despesa. El marge ordinari es va situar en 195,64 milions, un 12,14% més que el 2011; el marge financer va ser de 76,46 milions d'euros, un 13,30% més, i el d'explotació, de 74,61 milions d'euros, un 8,41% superior. El Grup va optar per continuar la política de contenció de la despesa dels últims anys i que li va permetre mantenir la ràtio d'eficiència en el 50,77%.

Els recursos propis del Grup ascendeixen a 579 milions d'euros, fet que permet continuar disposant d'un nivell adequat de solvència per garantir el creixement futur de l'entitat. La ràtio de solvència és del 17,80% i la de liquiditat, del 59,35%.

LIDERATGE/ Durant el 2012 el Grup Crèdit Andorrà va mantenir el lideratge en la quota de mercat dins del sector financer andorrà (33,6%). Disposa de la xarxa més àmplia d'oficines i de caixers automàtics, que cobreixen tot el territori nacional. En relació amb el projecte d'expansió internacional, va treballar per avançar en la seva consolidació i està present en noves geografies.

En global, al tancament del 2012, 662 professionals formaven la plantilla del Grup Crèdit Andorrà, 53 persones més que el 2011 (un 8,7%). L'equip humà de les societats radicades a Andorra es va mantenir estable: 418 professionals (411 l'any anterior). El conseller delegat del Grup Crèdit Andorrà, Josep Peralba, va destacar que « durant el 2012, hem seguit treballant per consolidar la nostra fortalesa a Andorra i hem avançat en la implementació del pla d'expansió internacional del Grup amb una presència més gran a l'estranger. La diversificació geogràfica del nostre negoci de banca privada, gestió d'actius i assegurances, a Europa i Amèrica, ens permet créixer de manera sostenible i garantir així la fortalesa com a Grup líder al mercat financer andorrà».

EXPANSIÓ INTERNACIONAL/ En el decurs de l'any 2012 el Grup Crèdit Andorrà va continuar avançant en la implementació del seu pla d'expansió internacional, fet que va permetre una diversificació geogràfica del negoci de banca privada i gestió d'actius de l'entitat a Europa i Amèrica. Actualment, el Grup està present a una desena de països: Andorra, Espanya, Suïssa, Luxemburg, EUA, Mèxic, Panamà, Paraguai, Perú i Uruguai.

RÀTINGS/ Fitch Ratings va mantenir totes les qualificacions a Crèdit Andorrà, amb un ràting a llarg termini A- i un a curt termini F2. D'aquesta manera l'entitat va conservar les últimes qualificacions, fet especialment rellevant en el context econòmic i financer.

L'entitat va ser classificada en la posició 757 a escala mundial i en el número 1 entre els bancs d'Andorra dins el rànquing Top1000 de la revista financera The Banker del grup Financial Times (edició del juliol 2012). Aquest rànquing classifica els bancs en funció de la seva fortalesa i capitalització.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT