PUBLICITAT

Martí confirmarà a Hollande els compromisos contrets

  • El cap de Govern farà el viatge perquè el copríncep no pot venir
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Encaixada de mans entre François Hollande i Toni Martí, el juliol passat Foto: SFG

El Copríncep francès, François Hollande, rebrà el cap de Govern, Toni Martí, el proper 31 de maig al palau de l'Elisi. I és que com diu el proverbi, si la muntanya no ve a Mahoma, Mahoma va la muntanya. El Govern va informar ahir que havia demanat l'entrevista després que els serveis del copríncep hagin informat de la impossibilitat del Copríncep de viatjar a Andorra. Martí va explicar que «tot i que ara no pugui venir, perquè té una agenda molt atapeïda i la situació a Europa també és complicada, el Copríncep ha reiterat la intenció de visitar Andorra, tal com ho van fer els últims coprínceps, Chirac i Sarkozy, o sigui que ja és una bona cosa». I va afegir que «la meva visita a l'Elisi s'inscriu en la normalitat més absoluta i en el respecte de la obligació de tenir els caps d'Estat informats». El cap de Govern també va avançar el guió de la trobada i va dir que «explicaré al Copríncep la realitat econòmica i social d'Andorrra, i li reiteraré que els objectius que ens hem fixat es compliran». Martí va evocar que «tirarem endavant la llei de l'IRPF, la nova Llei de la CASS i la reforma dels complements de pensió dels funcionaris», desitjant el consens amb tots els sindicats dels treballadors de la funció pública en aquest últim punt.

Martí també exposarà a Hollande, l'evolució del procés d'obertura econòmica i d'homologació internacional entre d'altres qüestions de l'agenda política andorrana. I li agrairà la confiança depositada en el Govern i Andorra, demostrada amb la firma del Conveni de no Doble Imposició (CDI), el passat 2 d'abril a Paris, entre els ministres d'Economia i Finances francès, Pierre Moscovici, i el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca. El cap de Govern acompanyat pel síndic general, Vicenç Mateu, ja va mantenir una primera reunió amb el Copríncep Hollande el passat 26 de juliol a París. H

Abans de l'estiu / Martí també va reiterar que «mantinc el compromís de tirar endavant l'IRPF abans del proper discurs d'orientació política que si no m'equivoco serà el proper 21 de juny, per tant, abans de l'estiu», en resposta a les declaracions que va fer el president del Grup Mixt al Consell General, Jaume Bartumeu, abans d'ahir. De fet, Bartumeu va dir que si la majoria no presentava el projecte de llei abans d'aquesta data ho farien ells. Però, Martí va més lluny i vol tenir enllestits els tres objectius que s'ha fixat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT