PUBLICITAT

UE i Sant Julià canvien de tècnic per assolir la tercera plaça europea

  • Emiliano és el substitut d'Aloy i Cañete el d'Espot per a dos clubs que necessitaven un revulsiu
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

En les tres darreres setmanes s'ha produït una situació molt poc habitual en el futbol andorrà: moviments de banquetes a final de temporada. I a sobre no ha estat un canvi, sinó dos. Dos clubs grans com són la UE Santa Coloma i el Sant Julià han destituït els seus entrenadors perquè s'han quedat sense la plaça de Champions que es concedeix al campió de lliga –el Lusitans– i la d'Europa League que pertany al segon classificat –Pidasa– i és evident que necessitaven un revulsiu per fer-se amb la vacant que falta.

Fa dos anys Andorra va passar de tenir quatre places europees a tres i això ha fet variar els barems per jugar les competicions continentals. Ara la tercera via, la que queda per definir en la recta final de la campanya 2012-2013, s'aconsegueix sent campió de Copa o, si la guanyen el campió i el subcampió de Lliga el premi es concedeix al tercer classificat del campionat domèstic.

LA UE, EL MILLOR POSICIONAT / Així doncs la UE juga amb aquest avantatge: si Lusitans o Pidasa són campions del torneig del KO la plaça és seva. Lluís Miquel Aloy va deixar de ser l'entrenador arran de la derrota en el derbi contra el Pidasa (0-1) en la quarta jornada del play-off pel títol. La situació era delicada perquè el conjunt colomenc era quart a tres punts del tercer, el Sant Julià; Emiliano González, fins llavors tècnic del filial, va agafar les regnes i amb dos triomfs seguits sumats a dues derrotes dels lauredians van aconseguir capgirar la truita i fer-se amb el tercer lloc.

«Queda clar que el canvi en el timó de l'equip està sent encertat perquè havíem entrat en una dinàmica derrotista», va argumentar ahir el president, Joan Antoni Antón. Sobre Aloy, que portava cinc temporades al capdavant, acaba satisfet però volia alguna cosa més: «Cada any hem estat a dalt, lluitant per tot, però sempre ens hem quedat a les portes de guanyar títols i això ha de canviar. Els canvis no m'agraden, però els membres de la junta hem considerat que aquesta vegada era necessari», va afegir. Sobre Emiliano tot van ser floretes: «El conec des de fa moltíssims anys, com a Aloy, i per política preferim algú conegut i de la casa, que conegui el club».

Curiosament la història de la UE en el darrer mes ha estat la detonant del canvi en la banqueta al Sant Julià. Les derrotes de l'equip lauredià en els dos últims partits del play-off pel títol van desembocar la setmana passada en la destitució de Josep Maria Espot –i la del director tècnic Patri González– i la junta va fer-se amb els serveis de Raúl Cañete, qui ja havia fet els deures salvant el Principat del descens. Ara el tècnic té una difícil missió per endavant: guanyar la Copa sí o sí. Sinó serà el segon any que no van a Europa, per a una entitat que no s'ho pot permetre: «No m'agraden els canvis perquè confiava en aquest projecte però en el futbol manen els resultats i és més fàcil que surtin dos que vint», va ser la lectura del màxim mandatari, Albert Carnicer. Per al nou tècnic lauredià també va haver-hi missatge: «Ell és una persona respectada, seriosa i té les mateixes idees que la junta. Confiem que l'any vinent continuï amb nosaltres però aquest any encara tenim opcions d'anar a l'Europa League i ja no tenim marge d'errada». Tot un repte díficil d'assumir per al nou inquil·lí de la banqueta.

QUATRE MÉS PODEN ANAR A EUROPA / No ens hem d'oblidar que la Copa està ara en els quarts de final i que quatre equips més a banda de Sant Julià i UE poden guanyar aquest títol i anar a Europa. Diumenge es va jugar l'anada amb els partits Principat-UE (0-1), Encamp-Pidasa (1-0), Engordany-Sant Julià (0-7) i Ordino-Lusitans (0-2). Ara bé, els dos grans que queden sense el premi estival i que porten tot l'any lluitant per aquest objectiu ja no tenen marge d'errada si volen quedar-se sense vacances.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT