PUBLICITAT

Les cobertures de vacunació infantil superen el 95%

  • Salut creu que cal millorar el percentatge en l'adolescència
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rosa Vidal, ahir, exposa el pla de vacunacions Foto: ANA / M. T.

Andorra disposa d'una cobertura de vacuncació de més del 95% en edats infantils, tot i que en les dosis de record, que es posen sobretot en l'adolescència, les cobertures no són tan altes. Aquesta xifra, que es va fer pública amb motiu de la Setmana Europea de Vacunació, s'equipara a la d'Espanya o Portugal i se situa per sobre dels països nòrdics, que cada cop es mostren més en contra del sistema de vacunació. La cap de l'Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal, va explicar les dues accions que es duran a terme per millorar el percentatge de persones que arriben a l'edat adulta correctament immunitzades. Una és la campanya de sensibilització per als alumnes que finalitzen l'últim any d'ensenyança obligatòria, i l'altra és la creació d'un Consell Assessor sobre la patologia infecciosa amb l'objectiu d'abordar les polítiques de salut a l'entorn d'aquest àmbit de forma global, informa l'ANA.

Vidal va avaluar els resultats en la cobertura de vacunació del país i la necessitat de «continuar treballant per mantenir altes cobertures de vacunació, especialment pel que fa als infants més grans i als adolescents». Vidal va fer referència a la disminució de la cobertura en les dosis de record o en aquelles on l'infant ja és més gran. Per exemple, vacunes com l'hepatitis B (HB), amb tres dosis a l'edat de 4 anys, té una cobertura d'un 96,5% però la mateixa dosi a l'edat de 14 anys la cobertura només arriba al 87,1%. La vacuna de l'antidiftèrica, antitetànica i antipertussis (DTP) amb 4 dosis a l'edat de 4 anys, disposa d'un 96,4% però en la cinquena dosi als 6 anys el percentatge baixa fins al 78,6%.

Les noves accions que va presentar Vidal per aquest quest any seran, en primer lloc, una campanya de sensibilització per garantir que els alumnes d'últim any d'escolaritat obligatòria arribin a l'edat adulta correctament immunitzats. També s'ha creat un Consell Assessor sobre patologies infeccioses. La seva funció serà donar suport i assessorament al ministeri amb l'objectiu d'adoptar les mesures de planificació més eficients a l'hora de combatre la patologia infecciosa i alhora donar compliment a algunes de les exigències internacionals que estableix el Reglament Sanitari. L'objectiu de l'òrgan serà abordar les polítiques de salut a l'entorn de la malaltia infecciosa de forma global amb una prevenció, diagnòstic, confirmació, tractament, vigilància i notificació d'aquesta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT