PUBLICITAT

Una allau mata dos excursionistes a Montellà i Martinet

  • Van perdre la vida mentre escalaven i els bombers els van trobar ahir
EL PERIÒDIC
CERDANYA

Els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir, passades les dues de la matinada, els cossos sense vida dels dos excursionistes desapareguts diumenge passat a la zona d'Estana, a Montellà i Martinet (Cerdanya). Es tracta de dos homes de 38 anys i veïns de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona). L'avís de la desaparició dels dos excursionistes es va rebre diumenge, prop de les sis de la tarda, quan el germà d'un d'ells va trucar als serveis d'emergència per alertar de la desaparició.

L'operatiu de recerca activat, en què hi van participar membres del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) amb el suport de deu vehicles dels Bombers de la Generalitat, va localitzar els cossos a les 2.22 hores de la matinada d'ahir. Els dos homes es trobaven a la Canal de l'Ordiguer, sepultats a un metre de fondària. Els Bombers els van localitzar gràcies als senyals emeses per l'ARVA que portaven. Les víctimes son Jacint HP i Pere GV, tots dos de 38 anys i veïns de la localitat de Santa Perpètua de Mogoda, al Vallès Occidental.

Les restes mortals van ser recuperades passades les dues de la matinada i, posteriorment, traslladades a la Funerària de la Seu d'Urgell. Segons les primeres informacions facilitades pels Bombers els excursionistes, que havien anat a fer la canal de l'Ordiguer amb baixada per la Canal de Cristall, van ser sorpresos per una allau que els va sepultar.

Els Mossos van fer una Inspecció Ocular Tècnico Policial (IOTP) del lloc de l'accident i van obrir una investigació per aclarir les causes de l'accident. Fins al lloc del sinistre també es van desplaçar dos metges del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers de la Generalitat. Un dels facultatius va confirmar la mort dels excursionistes, mentre l'altre es va quedar a Estana, el nucli de població més proper, per donar suport als familiars dels excursionistes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT