PUBLICITAT

El rebot és la clau

  • Després de dos duels de quarts, el River és el pitjor amb 41 rebots, lluny dels 63 del Leyma o els 74 d'Alacant
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Hampl es baralla per un rebot envoltat de jugadors del Leyma Corunya, el passat diumenge al Poliesportiu. Foto: TONY LARA

La mentalitat d'aquest BC River Andorra és que la victòria es treballa a la defensa, i la defensa és especialment evitar les cistelles rivals. Això és, a més, tancar el rebot per tenir la possessió i, per tant, l'opció d'atac. El bàsquet és tan senzill com això, però la dificultat radica en què tothom lluita cada pilota a mort, i així els andorrans, tan segurs de sí mateixos en l'apartat rebotejador al llarg de la lliga regular, tot i no ser l'equip més destacat, sinó un més amb 30,9 per partit –el millor va ser Ford Burgos, amb 33,4–, tenen una assignatura pendent en aquest apartat al play-off, on són a la cua de les estadístiques. Joan Peñarroya ho sap, i així s'espera una millora en els dos pròxims partits a Galícia (divendres 3, a les 21.00h, i diumenge 5, a les 12.30h).

ÚLTIM EN EL RÀNQUING DE REBOTS / El gran maldecap per al River en aquesta eliminatòria –també a la lliga regular, però gairebé sempre amb bons registres– ha estat l'aspecte rebotejador, on en el primer partit contra el Leyma es va fer figa. En aquell enfrontament perdut, el River només en va agafar 12 (8 defensius, 4 ofensius), pels 35 del Corunya (25 i 10, respectivament), segons les dades estadístques de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB). En el segon duel, el River va millorar notablement els números, amb 29 rebots (24 en defensa), mentre que els gallecs no van abaixar massa el ritme, amb 28 (17 defensius). Ara bé, en el rànquing global dels equips d'aquest play-off, el conjunt andorrà és el pitjor rebotejador, amb un total de 41 (32 en defensa, i només 9 en atac), molt lluny del millor registre, que és del Lucentum Alacant, amb 74. En aquest sentit, el Leyma, rival dels andorrans, en sumen 63, xifra també molt superior a la dels homes de Peñarroya.

L'EQUIP QUE MÉS TIRA DE TRES / El bloc del Principat ha estat l'equip que en aquests dos partits més intents ha fet des de la línia de 6,75, i a més amb diferència. En els dos enfrontaments, el River ha provat des de la llarga distància en 57 ocasions, encertant en 23 d'elles. Els següents equips en aquest barem són el Breogán de Lugo i el Cáceres Patrimonio de la Humanidad, amb 44 intents cadascun. El Leyma Corunya ha provat des de la llarga distància en 39 ocasions, fent cistella en 15 ocasions sumant els dos enfrontaments contra els andorrans.

ASSISTÈNCIES: EL SEGON / El River és el segon millor equip en l'apartat d'assistències en els dos partits de la sèrie de quarts de final que es porten disputats fins el moment. En suma 32, per darrera d'un Palència que en té 35, mentre que el Corunya es manté en no massa lluny, amb 29. Cal destacar l'aportació del català Dani Pérez en l'aspecte individual, on és el tercer millor assistent d'aquests play-off, amb un total de 13, el que fa una mitjana de 6,5 per partit. Durant la lliga regular, el base del River va ser el millor assistent de la competició, amb una mitjana de 5,5 per partit i un total de 143 en els 26 partits que va disputar.

QUI MÉS RECUPERA I MENYS PILOTES PERD / La intensitat defensiva i concentració que exigeix Joan Peñarroya en defensa es veu reflectida en els números. L'equip andorrà és qui més pilotes recupera per partit, amb 11,5 de mitjana i un total de 23 en aquests dos enfrontaments de play-off. Al final de les 26 jornades de la fase reguylar, el River va ser el segon equip en recuperacions (9,3 per partit, les mateixes que el Palència), només per darrera del Ford Burgos (10,7).

Pel que fa a les pèrdues de possessió, el River és qui menys suma en la sèrie de quarts de final, amb 9 per matx, molt lluny de les 16 que en suma l'equip de Corunya. Això en dades concretes són 18 pilotes perdudes en dos partits per a l'equip de Peñarroya, i 32 per als d'Antonio Herrera.

BONS REGISTRES EN ELS TIRS LLIURES / El River és el segon en tirs lliures dels vuit clubs que disputen els quarts de final, amb un percentatge d'encert del 82,9%. Per contra, el Leyma Corunya és el líder en aquest apartat amb un 87%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT