PUBLICITAT

L'UCA demana que la CASS pagui les visites del psicòleg

  • La mesura facilitarà el tractament d'addictes en situació de precarietat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La coordinadora de la Unitat de Conductes Addictives de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, Angelina Santolària, demana que les visites dels psicòlegs de les persones que presenten un quadre d'addicció estiguin cobertes per la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS).

Santolària defensa aquesta petició pel fet que «l'atenció dels psicòlegs és igual de fonamental i necessària que la resta d'especialistes de la unitat, però en canvi les han de pagar els pacients en la seva totalitat». L'equip de la Unitat de Conductes Addictives compta amb un psiquiatre, dos psicòlegs, un treballador social, una infermera, i a l'hospital de dia també un monitor i un educador social.

La feina d'aquests especialistes, segons va explicar dissabte passat, la coordinadora de la unitat a l'ANA, «és global, i necessita la intervenció de cada un d'ells». En tots els casos, els pacients haurien de ser atesos pels psicòlegs, però mentre que l'hospitalització està coberta en el 75% per la CASS, les visites dels psicòlegs no. No obstant això, Santolària va insistir en que «és cert que no es deixa d'atendre cap pacient amb addicció perquè no pugui pagar-se la visita al psicòleg». Molts dels addictes viuen situacions econòmiques difícils, i en aquests casos, des de l'UCA es demana al Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS), la gratuïtat de la visita. Santolària va afegir que «en el 100% dels casos, la direcció del SAAS ho aprova».

A més, la coordinadora de la UCA també va precisar que «això no endarrereix el procediment d'atenció al pacient, ni el dificulta», però tot i així, es a mostrar partidària de que fos directament la CASS que cobrís les visites. Per aquest motiu, Santolària espera i confia en què la modificació de la Llei de la CASS incorpori aquesta novetat i l'assistència psicològica d'aquests malalts, sovint en situació de precarietat, tingui cobertura sanitària.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT