PUBLICITAT

Condemnat el jove que va abusar d'una noia beguda a Puigcerdà

  • La sentència també imposa una indemnització de 4.000 euros i que no es pugui apropar a la víctima
EL PERIÒDIC
GIRONA

Periodic
L'Audiència Provincial de Girona. Foto: EL PERIÒDIC

L'Audiència de Girona ha condemnat a dos anys de presó a Francisco Morente, de 33 anys i veí de Puigcerdà, per un delicte d'abús sexual. Els fets van passar el 19 de desembre del 2010 quan, després de sortir de la discoteca Senna, el processat va oferir-se a acompanyar a casa seva a una jove que anava beguda. El condemnat va conduir fins a prop del cementiri de Puigcerdà i, aprofitant l'estat d'embriaguesa de la noia, va treure-li la roba de cintura cap avall tot fent tocaments sexuals. Després, Morente va abandonar-la desorientada i despullada. L'Audiència també l'obliga a pagar a la noia una indemnització de 4.000 euros i li prohibeix apropar-se-li a menys de 200 metres durant quatre anys.

Els fets es remunten a les cinc de la matinada del 19 de desembre d'ara fa dos anys quan Francisco Morente, que llavors tenia 31 anys, sortia de la discoteca Senna de Puigcerdà. A l'exterior, es va trobar amb una jove beguda, que havia anat a divertir-se amb dos amics més, a la qual va oferir acompanyar-la a casa seva amb el seu cotxe. Un cop la noia va accedir al vehicle, el jove va conduir fins a una zona propera del cementiri de Puigcerdà on, aprofitant l'estat d'embriaguesa en què es trobava la víctima, va treure-li tota la roba de cintura per avall i va fregar el seu penis contra la seva vagina. La sentència ressalta que no ha quedat acreditat que Morente violés a la noia però considera que va actuar amb «la intenció de satisfer els seus desitjos sexuals aprofitant que la víctima no era conscient dels seus actes».

Segons recull l'Audiència de Girona, després de fer els tocaments sexuals, el condemnat va arrencar el cotxe i es va dirigir cap al centre del poble, a l'avinguda de Catalunya. Allà, va abandonar a la víctima desorientada i despullada de cintura per avall, vestint només una samarreta tot i que aquella nit la temperatura superava els quatre graus sota zero. Poc temps després de deixar-la, agents de la Policia Local de Puigcerdà van localitzar-la mentre caminava pel municipi, sense rumb.

Segons la sentència, la noia va assegurar que Morente «no li agradava i que mai hauria mantingut conscientment relacions sexuals amb ell». La víctima va manifestar que no recordava res des de la sortida de la discoteca només la «sensació» d'haver estat amb l'acusat a l'interior d'un cotxe i tenir un sentiment «de fàstic». El fiscal va demanar que s'imposés a Morente una pena de 10 anys i que, durant 20 anys, se li prohibís apropar-se a la víctima a menys de 500 metres. A més, també demanava que se'l condemnés per un delicte d'omissió del deure de socors per deixar-la abandonada i que pagués una indemnització de 6.000 euros més els interessos legals per danys morals. La defensa del processat demanava la seva absolució.

espermatozoides / La sentència recull que, després d'un examen a l'Hospital de Puigcerdà, els metges van trobar espermatozoides de l'acusat a l'interior de la vagina de la noia. Tot i això, no es va poder determinar que aquest fet fos degut als fregaments sexuals o a una penetració. Per tots aquest motius, l'Audiència condemna a l'acusat a dos anys de presó, l'obliga a pagar 4.000 euros d'indemnització a la víctima i li prohibeix acostar-se a menys de 200 metres del domicili de la víctima o de qualsevol altre local que la noia freqüenti durant quatre anys. També li prohibeix mantenir qualsevol contacte mitjançant sistemes informàtics durant aquest mateix termini de temps.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT