PUBLICITAT

El túnel de l'N-145 està a punt

  • Lacasa confirma el pròxim acabament de les obres i l'obertura del pas soterrani a la carretera entre la Seu d'Urgell i Andorra H Els treballs han estat motiu de polèmica per la lentitud amb què s'han desenvolupat
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Foto: ANA

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va indicar ahir que el cap de la Unitat de carreteres de l'Estat espanyol a Lleida, Juan Antonio Romero Lacasa, l'hauria informat que les obres de l'N-145 s'estan acabant i que en els propers «dies o setmanes» estarien en condicions d'obrir el túnel del Bordar. Lacasa ha estat un dels encarregats d'inaugurar la jornada La viabilitat hivernal i el compromís amb la mobilitat, on va coincidir amb el ministre.

Alcobé va afirmar que només va poder parlar dos minuts amb el cap de la Unitat de carreteres de l'Estat espanyol a Lleida, Juan Antonio Romero Lacasa, però que aquest li va confirmar el pròxim acabament de les obres i la imminent obertura del nou túnel de l'N-145. Amb tot, no ha pogut donar cap data concreta encara.

Tot i que Alcobé va manifestar durant la darrera Fira del Bestiar que es mantindrien els terminis i les obres s'enllestirien a principis del 2013, com li havia transmès la ministra espanyola de Foment, Ana Pastor, i també l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, havia mostrat la seva confiança en que el túnel i la connexió amb Anserall podrien estar oberts a finals de febrer. Tot i així, el ministre va indicar que encara podrien quedar alguns «dies o setmanes» perquè l'obertura d'aquest túnel que suprimeix el revolt del Polvorí pugui entrar en funcionament.

El juny passat, el Ministeri de Foment va rectificar i va decidir donar un nou impuls a les obres de millora de la carretera N-145 entre la Seu d'Urgell i Andorra. Les obres van amb retard i per al 2012 només s'hi havien destinat sis milions d'euros dels 14 previstos. Finalment, l'Estat espanyol va atendre les peticions d'Andorra i de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i va injectarà diners per enllestir-la el 2013.

La millora de la Nacional 145 suposa la construcció de dues rotondes que han de disminuir la perillositat de la via. Una d'aquestes rotondes s'ubica a la cruïlla d'Anserall, i l'altra a la cruïlla de la vall de Civís i Arcavell.

El Consell d'Administració de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT) va adjudicar a l'empresa Corsán-Corviam Construcción S.A., les obres de condicionament de la carretera N-145 des de la Seu a Andorra. El pressupost d'adjudicació ascendeix a 22.563.194,33 euros. El termini previst per a l'execució dels treballs era de 23 mesos, que s'han allargat molt més.

El projecte s'inicia a la glorieta d'intersecció de la N-145 i la N-260 a la Seu d'Urgell. Es clou a la frontera amb Andorra. Les obres inclouen la millora dels accessos al Serrat de la Capella i de les interseccions d'Anserall i d'Arcavell

La intervenció a la N-145 inclou el condicionament de més de nou quilòmetres de la carretera actual, un túnel de 377 metres de longitud, un fals túnel de 110 metres i tres enllaços.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT