PUBLICITAT

Un jove pilot que dóna el salt

  • Joel Capdevila, campió en 2RM a les GSeries BPA, correrà al Català de Muntanya
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Joel Capdevila, amb el Seat León amb què competirà a la 15a Pujada a Sant Mateu, del Català de muntanya Foto:

L'Automòbil Club d'Andorra (ACA) segueix en el seu treball de foment dels joves pilots, aquells nois i noies que van trencant mà amb les curses de l'hivern, que segueixen uns programes especials i que, de quan en quan, surten com a possibles figures de l'automobilisme del Principat. Sempre mirant al futur. Així doncs, després del seu brillant triomf en les GSeries BPA a les dues rodes motrius, Joel Capdevila ha aconseguit fer realitat el seu objectiu de passar a competir sobre asfalt. Ho farà al Campionat de Catalunya de Muntanya al volant d'un Seat Leon preparat pel Rabbit Team.

Capdevila, que debutarà d'aquesta manera en competició fora de les fronteres andorranes, comptarà amb el suport del Programa de Joves Pilots de l'Automòbil Club d'Andorra. La pujada de Sant Mateu del Bages, que es disputa demà, és el primer repte a superar pel pilot andorrà. La prova del Moto Club Manresa es disputarà en el seu traçat habitual, és a dir entre els punts quilométrics 0,75 i 5,75, de la carretera BV-3003 (Callus-Sant Mateu de Bages). En total seran 5 quilòmetres que es disputaran en dues ocasions. El millor registre de cada pilot és el que es tindrà en compte a la classificació final.

Abans de desplaçar-se a l'escenari de les curses, Joel Capdevila va tenir l'ocasió de fer un test a Andorra. «Estic molt motivat, animat i també amb nervis davant l'inici d'aquesta nova etapa de la meva trajectòria esportiva», va assegurar aquesta setmana el jove pilot, que és conscient que aquesta competició és només un inici en una carrera esportiva, i que ha d'agafar-'ho com un banc de proves i d'experiència de cara al futur: «Sens dubte en aquest primer cap de setmana de competició a la muntanya hauré d'aprendre moltes coses».

El jove pilot de l'ACA, durant el test que va fer a Andorra, es va mostrar molt concentrat i intentant assimilar tota la informació que li arribava dels responsables de l'equip. Al final de la sessió, el seu rostre era una barreja de satisfacció i cansament. «Aquests primers quilòmetres m'han servit per començar a conèixer el meu nou vehicle a més de guanyar confiança», va comentar després del primer contacte amb el León. «Ara mateix han desaparegut els nervis. És evident que queda tot per fer però hem donat el primer pas que sempre és el més difícil», hi va afegir.

De cara a la prova del Bages tot és una incògnita, per no és menys cert que Capdevila té clar quins són els passos que ha de seguir: «Al meu entendre conèixer el recorregut i poder-ne memoritzar tots els detalls és molt important. Així doncs farem les pujades que calgui amb el cotxe de carrer per aconseguir aquest objectiu inicial. Després en carrera veurem què sóc capaç de fer al volant del León».

La 15a Pujada a Sant Mateu s'iniciarà a les 10.00h del diumenge (dia 28) amb la disputa de la primera de les pujades d'entrenaments oficials. Les pujades vàlides per a la classificació final es disputaran a partir de les 12.30h i 13.30h, respectivament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT