PUBLICITAT

Grandvalira ven més dies d'esquí que fa dues temporades

  • Mandicó creu que s'ha aconseguit «invertir la tendència»
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Els consellers ocupen els seus llocs, ahir, en la sessió de Comú Foto: ANA / M. T.

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va avançar que Grandvalira tancarà diumenge la temporada amb unes vendes «bastant per sobre» que les de la temporada passada, i també superant lleugerament les xifres de fa dos hiverns, que era l'objectiu que s'havien fixat per aquesta temporada d'esquí. Concretament, s'esperen haver venut entre 1,47 i 1,48 milions de dies d'esquí, mentre que l'hivern passat se'n van vendre poc més d'1,3 milions, i fa dues temporades 1,45 milions. Mandicó va destacar que amb aquestes xifres «s'ha aconseguit invertir la tendència», malgrat «no haver fet la gran temporada».

En declaracions posteriors a la sessió de Consell de Comú d'ahir, Mandicó va explicar que la temporada d'hivern de Grandvalira es tancarà amb xifres positives, tant en relació a l'hivern passat, que va ser força dolent, com en comparació a fa dues temporades. Mandicó va destacar que s'ha aconseguit invertir la tendència negativa dels últims anys, i també que s'ha trencat un tòpic, ja que hi ha hagut molta neu a tot arreu i en canvi això no ha suposat menys gent per a Andorra.

El cònsol major atribueix l'increment dels dies d'esquí venuts a un conjunt de factors, encapçalats per la bona neu, però també considera que és gràcies a la bona feina feta des del departament comercial de Grandvalira i pel fet que el Govern està invertint molts diners per promocionar el país. Així, tot i que s'han perdut alguns clients pel tancament de l'accés a França, Mandicó creu que es tancarà la temporada amb 1,47 o 1,48 milions de dies d'esquí venuts.

Pel que fa a l'allargament de la temporada fins el 28 d'abril, Mandicó va defensar la decisió malgrat que ja se sabia que a nivell de xifres no compensava. En aquest sentit, considera que el que s'ha fet és demostrar «que som capaços d'aguantar oberts i ser de les últimes estacions del Pirineu a tancar», i va destacar que el cap de setmana passat es van vendre entre 5.000 i 6.000 forfets.

ALTRES QÜESTIONS / D'altra banda, la sessió de Consell de Comú va servir per aprovar una Ordinació per regular l'accés motoritzat a la muntanya, amb l'objectiu de posar ordre «a la disbauxa de vehicles motoritzats», i permetre una certa circulació però amb limitacions de nombre de vehicles i velocitat.

També es va aprovar un Reglament regulador de les autoritzacions de les terrasses de bar després de constatar un augment de demandes a causa de l'aprovació de la Llei antitabac, fins i tot per primer cop s'han rebut sol·licituds per instal·lar terrasses durant el període d'hivern. Mandicó va explicar que l'objectiu del reglament és establir que les terrasses siguin més homogènies i fetes amb materials semblants, i que compleixin amb unes mesures de seguretat, tenint en compte que el poble està travessat per una carretera general.

Finalment, el Comú de Canillo va acordar modificar una pòlissa de crèdit d'un milió d'euros per convertir 800.000 euros en un préstec a 10 anys, mentre que els 200.000 euros restants es mantindran com a pòlissa. L'objectiu, segons Mandicó, és poder anar rebaixant deute, «vist que la situació actual ens ho permet», recollia l'ANA. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT