PUBLICITAT

Els publicistes acusen el Govern de «fomentar l'intrusisme»

  • L'Associació d'Agències de Publicitat creu que «s'indueix al frau fiscal»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cinca presenta el concurs Foto: TONY LARA

L'Associació Andorrana d'Agències de Publicitat va emetre ahir un comunicat en el qual es critica amb duresa el concurs per al disseny de les monedes d'euro. Consideren que «fomenta l'intrusisme», doncs és un concurs «obert a tota mena d'empreses i persones físiques, tant professionals com afeccionats o fins i tot a ocasionalment inspirats», i que en un moment en el que s'implanta el marc fiscal genera «problemes d'incoherència respecte a la possibilitat de facturar, sense la tinença de Número de Registre Tributari, i per tant indueix al frau fiscal».

Més enllà, consideren que amb concursos «de condicions abusives» i «bases absolutament inacceptables» es «menysté» la professió dels publicistes i la seva tasca en «la difusió del missatge de país», i això va «en detriment de la imatge del propi país». Del concurs pel disseny de les monedes, les agències de publicitat opinen que s'ha perdut una «oportunitat històrica de disposar d'un nou medi de donar a conèixer el nostre país», doncs es creu que és «gran l'interès que suscita el nostre petit país dins del món del col·leccionisme» i en poc temps «no en quedarà cap [de moneda] en circulació».

Finalment, en el comunicat afirmen haver «demanat reiteradament rigor a l'hora de redactar les bases dels concursos públics», i apunten que «els concursos no han de ser una manera barata d'obtenir un treball i de quedar bé amb la població», sinó que «ben plantejats són la manera més transparent d'adjudicar un encàrrec podent triar entre les millors opcions, aportades pels millors professionals». «Amb accions com les que ens ocupa, es menysté la importància i la incidència del disseny en la nostra societat, que avui per avui és una forma clau de comunicar al món la qualitat i conseqüentment l'interès que pot tenir el nostre país mes enllà de les nostres fronteres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT