PUBLICITAT

El River inicia contra el Corunya la segona opció cap a l'ascens a ACB

  • Peñarroya apel·la a «l'ambició i creixement personal i col·lectiu» abans del primer partit de quarts
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dani Pérez, Pablo Sánchez, Albert Farfán i Justin Safford, ahir a la tarda en la sessió final de tir Foto: TONY LARA

Després de la decepció de Burgos i després d'una setmana de calma per, suposadament, pair la derrota i el no ascens a l'ACB, ara arriba la segona oportunitat per al BC River Andorra. El play-off arrenca aquesta nit contra el Leyma Corunya (21.00h, Poliesportiu d'Andorra) en el primer dels dos partits consecutius a casa –el segon, diumenge–, contra un equip que, en teoria, hauria de ser derrotat pels andorrans. Les raons per a l'optimisme radiquen en els números, que parlen d'un equip que ha estat segon a la lliga regular amb només quatre derrotes en 26 partits, per les 15 que han acumulat els gallecs, però la realitat anímica està per concretar avui, quan comenci el partit i es vegi si l'equip s'ha recuperat del cop de fa una setmana. Per això, el tècnic Joan Peñarroya apel·lava ahir, abans del primer partit de la sèrie de quarts de final, a «l'ambició i creixement personal i col·lectiu».

«Als jugadors els hi he intentat fer veure que van tenir l'ocasió de jugar un partit espectacular, i ara escoltem set entrenadors rivals que parlen de la temporada que han fet els seus equips com si hagués estat brutal, quan nosaltres sí hem fet una temporada brutal». Així de contundent es mostrava ahir Peñarroya el dia abans del retorn d'un equip que necessita aixecar-se. «També els hi he dit que no ens conformem, i volem més», hi va afegir.

El tècnic creu que avui serà quan es veurà exactament «com està l'equip», però va analitzar la setmana assegurant que si bé dilluns «va costar», la setmana després va anar «millor, i penso que arribem bé». En aquest sentit, el pivot Dimitry Flis assegurava que l'equip havia «passat pàgina»: «Ara comencem de zero. La derrota de l'altre dia fa bastant mal, però en fa uns dies. Hem estat dos dies fotuts, i després a entrenar i preparar el següent partit», va assegurar.

RENDIMENT FÍSIC I PLANIFICACIÓ / Un dels dubtes que genera l'equip és que la resta d'equips ha pogut planificar la temporada sabent des de dates més o menys properes que haurien de disputar els play-off. Per això, Peñarroya va explicar: «No hem tingut la capacitat de planificar el play-off com Breogán o Lucentum, que podien preparar càrregues de treballar i donar descans a alguns jugadors perquè ja sabien que haurien de jugar, però penso que nosaltres arribem bé, amb cops i molèsties, però bé». Entre els tocats, Maresch o Hampl, però tota la plantilla a disposició del tècnic avui.

ELS DOS PRECEDENTS, DUES VICTÒRIES / El River Andorra va vèncer en els dos partits contra el Leyma Corunya de la lliga regular i ho va fer amb claredat i, sobretot bon joc. En el primer duel, disputat a Andorra el passat 9 de novembre, els andorrans aconseguien la que era llavors la 6a victòria consecutiva, fent ple de victòries en sis jornades. El 73-61 va obligar el públic del Poliesportiu a fer l'onada, i va ser aquell partit una confirmació a ulls dels més escèptics de què aquest BC Andorra prometia il·lusionar el Principat. En el següent enfrontament, ja al febrer, els homes de Joan Peñarroya es van desfer dels gallecs al Palacio de los Deportes de la ciutat corunyesa, amb un clar 57-71, i mantenia intacte el pensament de l'ascens.

REPARTIMENT D'ESTADÍSTIQUES / El River és millor que el Leyma si es miren les estadístiques, però amb puntualitzacions. Els andorrans superen els gallecs en percentatge de tirs de dos (52,8%, pel 48% del Corunya), en rebots defensius (22,6 pels 20,7), en assistències (14,1 per 11,6), recuperacions (9,3 per 8,5), valoració (84,7 per 66,6) i també són millors en pèrdues de pilotes (12 per al River per partit, 16 per al Leyma). Però, els andorrans són inferiors en el tir des de la línia de 6,75 (33,6% d'encert per al conjunt de Peñarroya, i 34,4% per als de Antonio Herrera, tot i que el River ha encistellat 200 triples en 26 partits, i el Leyma 154), tirs lliures (75,8%, i 75,7%), així com en el rebot ofensiu (8,3 per als andorrans, 9,6 per als corunyesos).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT