PUBLICITAT

Per un món més just

www.caritas.ad
contra
 Foto: EL PERIÒDIC

Càritas Andorrana dedica la majoria del seu treball, recursos i esforços a millorar la situació de les famílies d’Andorra, però no ens podem oblidar d’aquelles comunitats, en les quals les condicions de vida, són encara més difícils, angoixants i dures.
Càritas Andorrana, a més forma part d’una família mé s gran; Caritas és un moviment mundial que treballa en solidaritat per un món més just. Els 165 membres nacionals de Caritas creuen que es pot fer més per combatre la injustícia mitjançant la combinació dels recursos. La xarxa de Caritas treballa en més de 200 països i territoris.
Aquesta gran xarxa, reforça encara més la solidaritat de Càritas Andorrana envers altres indrets molt allunyats de la nostra realitat.
En aquest àmbit, Càritas Andorrana promou, mitjançant la cooperació internacional, la millora de la qualitat de vida de les comunitats més desafavorides d’arreu del món.
L’eina per desenvolupar aquest objectiu, es el programa de Cooperació Internacional, que mitjançant la promoció i el finançament de projectes, arriba a aquestes comunitats.
Des dels inicis de Càritas Andorrana, s’ha realitzat projectes d’ajuda a la cooperació a gairebé tots els continents, però principalment a Àfrica i Amèrica del Sud, amb diferents objectius però sempre fomentant l’autonomia de les persones des de diferents àmbits.
La línia de treball en aquest sentit, està marcada pel treball conjunt amb persones o entitats afins que treballen sobre el terreny per què el coneixement de la realitat, de les necessitats i sobretot de les possibilitats de cada comunitat, aporta molta eficàcia i confiança, generant les sinergies necessàries per desenvolupar una tasca amb les persones i per les persones implicades.
Aquest treball envers la cooperació internacional, es pot dur a terme gràcies a l’ajuda de donants específics per aquesta finalitat i per l’aportació econòmica del Govern d’Andorra, mitjançant el Ministeri d’Afers Exteriors.
El darrer projecte en el que ha participat Càritas Andorrana, es va realitzar en col·laboració amb la Comunitat San Pablo, amb els quals hem dut a terme moltes i molt positives actuacions.
El projecte desenvolupat a Vacas, Bolívia, amb una durada d’un any, va finalitzar a l’octubre del 2012. El projecte va tenir com a fita garantir la seguretat alimentària de les comunitats rurals del municipi de Vacas, enfortint l’economia familiar mitjançant la diversificació.
Per aconseguir-ho, es van realitzar cursos de capacitació als camperols en la plantació d’arbres fruiters, la producció d’hortalisses en hivernacles i la cria d’ovelles, llames i també truites.
Una segona fase del projecte va ser la construcció i posada en funcionament de 40 hivernacles, 50 plantacions de fruiters i 4 piscifactories de truites.
El projecte va tenir un cost de 56.356 euros, dels quals Càritas Andorrana i el Govern d’Andorra van aportar 32.552 euros i va aconseguir a més un impacte de gènere en promoure l’aportació i capacitació i potencialitat de la dona al seu entorn social, cultural, familiar i comunitari i alhora un impacte ambiental positiu en aquestes zones rurals.

AJUDAN'S:

CRÈDIT ANDORRÀ: AD37 0003 1101 1035 1591 0101
MORA BANC: AD73 0004 0049 0000 1090 2013
ANDBANC: AD96 0001 0000 1000 7800 0100
BPA: AD94 0006 0001 0612 2050 8846
BSA: AD76 0008 0090 3112 0003 2006


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT