PUBLICITAT

A metre i mig entre la vida i la mort

  • Un català idea una campanya de conscienciació fent al juliol una travessia que passarà per Andorra
I. MOURE
ORDINO

Periodic
López ?esquerra? i Bartumeu, en l'acte presentat ahir a Ordino Foto: EL PERIÒDIC

Plantar-se al límit d'un precipici suposa estar a un pas entre la vida i la mort. Els cicloturistes viuen aquesta situació cada vegada que surten amb la bici i van per la carretera, territori que comparteixen amb cotxes, camions i demés i amb els quals tenen totes les de perdre. Ells, els cicloturistes, practiquen l'esport que estimen i cada vegada que ho fan s'exposen. Estan a un pas de la mort.

Segons la reglamentació viària són 90 centímetres, 1,5 metres, la distància de seguretat entre un vehicle a motor i els ciclistes i un anònim, un tal Àlex López, ha engegat una iniciativa de conscienciació perquè no es produeixin morts com la del resident drogat que diumenge va atropellar amb un Porsche un home que, com milers d'altres en les carreteres espanyoles, practicava l'esport que s'estimava.

Andorra té molt a veure amb la iniciativa del tal Àlex López, qui promourà una campanya de conscienciació del 27 de juliol al 4 d'agost recorrent 1.600 quilòmetres dividits en nou etapes travessant tres països: Espanya, França i el Principat. «Hi ha un objectiu en tot això: respectar la seguretat vial. Mentalitzar a la gent que el metre i mig de la distància de seguretat ens manté vius si es respecta», explica el protagonista.

López trepitjarà terres andorranes el 3 d'agost, sis dies després de posar en marxa una ruta amb inici i final a Sant Cugat (Barcelona). Vindrà de la Seu, entrarà per la duana espanyola i pujarà Arcalís. L'endemà, l'últim dia de la seva travessia, tornarà a baixar sortint des d'Ordino, parròquia que en els dos darrers anys ha apostat clarament pel cicloturisme i que recolza aquest projecte igual que l'ACA, que acompanyarà López durant els trams per territori tricolor.

I la pregunta és: ¿A qui va destinada aquesta campanya? ¿Als ciclistes? ¿Als conductors...? «A tots dos. Els ciclistes estem en perill cada dia però ni nosaltres ni els cotxes en som conscients. La llei al respecte està però el problema som nosaltres i també els càstigs que s'apliquen, que no són exemplars», admet López, català de residència i recolzat en aquesta iniciativa necessària per tothom pels equips ciclistes Movistar i Euskaltel, i corredors de prestigi mundial com Scarponi, Valverde o el Purito Rodríguez.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT