PUBLICITAT

Presentada la Plataforma amb el nom de Pirineus en Acció

  • Participen membres de Progrés, Unitat d'Aran, UGT i CCOO
EL PERIÒDIC
VIELLA

Periodic
L'acte de presentació de la Plataforma, divendres. Foto: EL PERIÒDIC

El Secretari General d'UA, Paco Boya, el portaveu de PSC-Progrés a la Seu d'Urgell, Òscar Ordeig, el Secretari d'Organització de CCOO a Lleida, José Manuel Romero, i el Secretari de Relacions Institucionals d'UGT de les Terres de Lleida, Jose Luís Aguilà, han presentat les Jornades Pirineus en Acció/Pirenèus en Accion.

Tal i com ha explicat Boya, «es tracta d'un cicle de debat per abordar els diferents problemes sobre feina, possibilitats i alternatives per al Pirineu i per afrontar la seva sortida de la crisi, amb un plantejament obert per tal que totes les entitats que ho vulguin s'hi sumin.

Boya ha posat de relleu que «si la muntanya no té una veu prou clara per reivindicar els seus drets, estarem hipotecats». Així, ha dit, «ara, tenim pendents diferents decrets relacionats amb l'agricultura, o la negociació de la PAC, que si el govern central no mou fitxa, els territoris del Pirineu ho tindrem molt malament per sortir de la crisi».

Per la seva banda, Ordeig, ha destacat que «el plantejament d'aquestes jornades és fer un debat obert, des d'una visió progressista, intentant trobar respostes i solucions per tots els que volem viure i treballar al Pirineu». Ordeig ha recordat que «darrerament hem vist el greuge per a les nostres comarques amb el tancament d'oficines de la Generalitat, delegacions de mitjans de comunicació públics i la falta de planificació empresarial i de promoció de la marca Pirineus». Ordeig ha afegit que «amb aquest objectiu endeguem una plataforma de debat itinerant i transversal, amb l'únic requisit que qui hi participi posi el Pirineu per davant d'altres interessos».

Fer país / Aguilà ha celebrat la iniciativa i ha apuntat que «fer país no és un concepte només en mans de poca gent; la deslocalització de la gent al territori perquè no hi ha empreses o aquestes tanquen és un fenomen encara més agreujat a les comarques de muntanya». Finalment, Romero també ha celebrat la posada en marxa d'aquest cicle de jornades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT