PUBLICITAT

Un arbitratge «desastrós» condemna el VPC: 13-18

  • El club, indignat amb un col·legiat que anul·la quatre assajos tricolors
EL PERIÒDIC
PAMIERS

Periodic
Magallón va veure com l'anul·laven l'assaig que hagués marcat el duel Foto: TONY LARA

el VPC Andorra té assumit que juga en territori hostil a França, però ahir es va superar una línia que va portar la indignació al club del Principat, perquè quan està en joc el passi a la final de les fases definitives d'una competició, sembla impossible creure que un àrbitre de camp anul·li fins a quatre assajos dels andorrans i es permeti, d'aquesta manera, el triomf d'un Aviron Castrais per 13-18 que perdia 13-3.

«Ha sigut desastrós», es va queixar ahir amargament el president del club, Thomas Ginesta, que alertava una vegada més del fet de jugar a França: «Com sempre, en ser de fora, som els que pringuem». Ginesta va lamentar «el nivell de l'arbitratge» en aquestes categories, «que no afavoreixen aquest esport».

El matx era andorrà fins el principi de la segona meitat. El VPC manava al descans 10-3, amb un assaig de Barkalaia transformat per ell mateix i una penalitat posterior del georgià, mentre que l'Aviron no podia contarestar el joc tricolor excepte amb una penalitat aïllada amb què es tancava el primer temps. En la represa, la cosa va canviar. Primer una penalitat de Barkalaia va situar un 13-3 que consolidava les aspiracions andorranes, però aquestes es podien haver confirmat just quan Josep Magallón va fer un assaig per banda esquerra, tocant terra amb l'oval i després tocant la bandera, segons la versió del club, la qual cosa no va ser apreciada d'aquesta manera pel col·legiat, que va anul·lar l'acció. Amb tot, la cosa no es va quedar així perquè per semblant motiu va deixar en res altres dos assajos, i també un de McKendry després d'un atac molt treballat que a sobre va xiular penalitat en contra. El despropòsit va descentrar el VPC, mentre l'Aviron, amb curses llargues, sentenciava. En 15 dies, el Campionat de França amb rival per determinar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT