PUBLICITAT

Progrés demana cada tres anys la renovació del túnel del Cadí

  • Els residents han de presentar molts papers per tenir la bonificació
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
L'entrada al Túnel del Cadí Foto: TONY LARA

El grup municipal del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell presentarà una proposta de plenari per tal de demanar que s'ampliï el temps de la bonificació a tres anys i que es redueixin els requeriments administratius per a la bonificació dels residents al peatge del Túnel del Cadí.

Progrés recorda que actualment, els residents a l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà han de presentar anualment múltiples documents per poder aconseguir la bonificació. Certificats de vida laboral, de residència, d'estar al corrent d'impostos, bancari, de contracte de treball o del CAP, entre d'altres.

També s'afirma que la quantitat de recursos i despesa que suposa per a les diferents administracions preparar tota la documentació és un malbaratament de recursos públics que es pot evitar.

Des de Progrés s'afirma en un comunicat de premsa que la bonificació és bàsica i imprescindible, per millorar la comunicació i les relacions socials i econòmiques entre les tres comarques veïnes i amb l'àrea metropolitana de Barcelona. Tot i això, les traves burocràtiques no ajuden a que sigui així.

A més, es lamenta que no es comuniqui amb antel·lació a les persones beneficiàries de la bonificació per poder tramitar la renovació, tal i com es feia anteriorment.

Posar traves / Des de Progrés s'afirma que, més que millorar el control i evitar el frau, el què s'ha fet és posar traves i dificultats per a la tramitació de les bonificacions.

El portaveu del grup del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, manifesta que «cal sumar esforços entre les tres comarques per aconseguir eliminar les traves administratives i evitar despeses innecessàries».

Ordeig també assegura que «hi ha alternatives per comprovar la residència de les persones que siguin més raonables i eficaces»

Aquesta problemàtica ha estat denunciada també pel Síndic de Greugues.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT