PUBLICITAT

El River aspira a l'ascens a l'ACB: «La clau és ser un mateix»

  • Cos tècnic i jugadors, «convençuts» de les seves opcions contra un Burgos amb cartell de favorit
RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El tècnic de l'equip puja a l'autobús que ahir va iniciar el viatge a Burgos al migdia Foto: TONY LARA

Que el Ford Burgos és avui el favorit ho diuen les dades –dos partits jugats aquesta temporada entre River Andorra i els burgalesos, els dos amb derrota andorrana–, ho diu també que és l'equip d'Andreu Casadevall qui juga a casa (21.30h, en directe per RTVA i Teledeporte), i també ho diuen tots els tècnics de la lliga Adecco Or, segons l'enquesta que va publicar en la seva edició d'ahir EL PERIÒDIC. Però aquest favoritisme burgalès és el que permet somriure Joan Peñarroya, el tècnic del somni andorrà, l'home que ha portat aquest equip a les portes de la Lliga ACB. «La clau és ser un mateix», afirma l'entrenador manresà, «convençut», insisteix, en el paper de guanyador del seu equip. És com si els comentaris dels seus col·legues, com si les dades –«gairebé totes les estadístiques estan en contra nostra», va dir ahir–, com si la lògica no anés amb aquest equip, aspirant al descens i en lluita per ser a la millor lliga de bàsquet d'Europa.

La broma li pot costar al Govern uns quants milions d'euros –de 7 quilos de pressupost parlava Gorka Aixàs, president del club, en l'entrevista que va concedir a aquest rotatiu aquesta setmana–, però la gràcia està en la il·lusió de la gent del bàsquet i tot el que mou aquests dies per aquest país. «Estem molt motivats, i a la tercera esperem que sigui la vençuda», va manifestar ahir en roda de premsa el base de l'equip, Dani Pérez, un jove fet per ser a l'ACB.

«MOLTES OPCIONS D'ÈXIT» / Peñarroya confia plenament, repetim, plenament, en els seus jugadors, i fins i tot sorprenen les mostres d'autoconvenciment que existeix en el cos tècnic i la plantilla: «Els hi aigualirem la festa a Burgos», va deixar anar aquesta setmana el segon tècnic, Xavi Luque; «Anem convençuts, i no és un dir, si fem el que hem de fer, tenim moltes opcions de tenir èxit», va assegurar ahir Peñarroya.

I sembla que aquesta és la fórmula màgica, ser l'equip de sempre: «Hem d'intentar minvar el potencial del Burgos, i nosaltres intentar ser un mateix. Hem d'aconseguir fer poques errades i que ells en facin més». Peñarroya ho té claríssim, i fins i tot destaca que al River «no som mancos», i que el seu equip, insistia, acudeix al matx, a la ‘final', «amb molta il·lusió i tota l'ambició del món».

COMPTE AMB ELS «FACTORS EXTERNS» / Hi ha una dada que diu que el Ford Burgos és el tercer equip que menys faltes li xiulen els àrbitres, amb 428, i al costat contrari està el River, que és el tercer a qui més, amb 519. Preguntat per l'arbitratge, el tècnic de l'equip andorrà va dir: «Espero que guanyi l'equip que més encert tingui, i que cap factor extern afecti el resultat. Ells són gats vells i els àrbitres els hi xiulen menys faltes de les que tothom espera... es tracta que cap factor extra condicioni el matx».

PEÑARROYA TREU PIT: «LÍDERS TOT L'ANY» / Qüestionat per l'enquesta d'EL PERIÒDIC en què cap entrenador de l'Adecco Or aposta pel triomf andorrà avui, Peñarroya va voler deixar clar que el River ha estat «líder tot l'any». El tècnic considera que, si hi hagués una casa d'apostes, segons les seves paraules, «valdria molt més la nostra victòria, i jo recomanaria que apostessin per nosaltres».

PARTIT DE «MÀXIMA TENSIÓ» / El matx serà de «màxima tensió», en paraules del tècnic i d'una «transcendència absoluta», i per això Peñarroya demana al seu equip «estar sòlids» en un moment com aquest perquè, en la seva opinió, «això és el que fan els grans equips».

ELS DOS PARTITS ANTERIORS, ANALITZATS / «Durant els primers 14 minuts noaltres vam ser clars dominadors, però ells no vam marxar mai del partit, i després hi va haver una situació –una tècnica– que fa que ells marxin en el marcador». Peñarroya recordava així que el River pot amb el Burgos, i així ho confirma Dani Pérez: «En els altres dos partits, nosaltres vam jugar malament». Ara toca el cel, o esperar els play-off.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT