PUBLICITAT

Els números juguen a favor del Burgos

  • Rebots defensius i el percentatge en tirs lliures, els únics valors on mana el BC River Andorra
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els peus dels jugadors, ahir durant els estiraments finals de la sessió Foto: TONY LARA

En bàsquet el mannà són les estadístiques, allà on els entrenadors miren cada jornada per veure com evolucionen els seus equips i, sobretot, els rivals. En el duel particular entre el BC River Andorra i el Ford Burgos, qui guanya és l'equip burgalès. Només els rebots defensius i el percentatge de tirs lliure afavoreixen els andorrans. Una altra cosa és el que passi avui a El Plantío quan comenci a volar la pilota.

TIRS DE TRES - Burgos, el quart bombarder de la lliga

Destacava Andreu Casadevall, tècnic del Burgos, a EL PERIÒDIC en l'edició d'ahir, «l'atenció» que l'equip de Joan Peñarroya té des dels 6,75. Però el que no deia és que el Burgos és el quart conjunt d'Or amb més encert, amb un 37% que no és lluny del millor, el 39,9% de l'Ourense. Per sota, el River té uns percentatges de 33,4%. Curiós és que tant Burgos com River gairebé amb provat des de lluny les mateixes vegades, 574 per als de Peñarroya i 575 per als de Casadevall, però l'encert els distancia: 192 per al River, 213 per al Burgos. Alberto Miguel és un dels bombarders de la competició, tercer a l'estadística amb 39 triples de 79 encerts, un magistral 49,37% d'encert. El millor andorrà aquí és Anton Maresch, el 14è, amb un 43,1% d'encert.

REBOTS - Només en defensa guanya el River

La lluita pel rebot, tan important pels tècnics Casadevall i Peñarroya, està repartida, tot i que beneficia més els burgalesos. En rebots defensius s'imposa l'Andorra, amb 22,8 de mitjana, pels 21,5 del seu rival, que per contra és superior en els ofensius: 11,6 per 8,4. En els totals, destaca el Burgos amb 33,1 de mitjana, pels 31,2 dels andorrans. Cal destacar pel que fa als rebots individuals, els guarismes de Lucas Sikma, el 7è millor de la lliga amb 8,08 per partit, mentre que per part andorrana el més destacat és Dimitry Flis, amb 4,88 de mitjana en el lloc 22è. Tant Sikma com Vinicius són un perill, perquè aquest últim en suma 5,17, i fins i tot Sikma és qui més captura tan en atac com en defensa (2,67 de mitjana i 5.42, respectivament.

FALTES - 91 faltes en contra més per als andorrans

No és el River l'equip que més faltes fa de la categoria, ni de bon tros, perquè les 519 que acumula no arriben a les 576 del LOBE Huesca, però sí que diferencia aquesta estadística als andorrans dels burgalesos, que només en sumen 428 sent el tercer equip a qui menys falten li xiulen els àrbitres, mentre que el River és el tercer a qui més. Així mateix, és el base Dani Pérez un dels jugadors que més faltes en rep de la categoria, cinquè en aquestes dades amb 3,88 de mitjana per partit, tot i que no massa lluny en xifres hi és Marcus Vinicius, amb 3,08. Tomas Hampl també es molt atacat, amb 3.

ASSISTÈNCIES - Igualtat en el duel entre els dos ‘Danis'

En l'apartat d'assistències, en conjunt els dos equips no són els millors de la lliga, perquè el Melilla Baloncesto enregistra 16,5 de mitjana per partit, quan el Burgos en fa 14,7 i el River 14,1. Però sí destaquen a nivell individual, perquè aquí és el base de l'Andorra, Dani Pérez, el millor de la competició amb un total de 140 assistències en els 25 partits que ha jugat, el que fa una mitjana de 5,6. No massa lluny, però, l'altre passador, l'altre Dani, López en aquest cas, del Burgos, que en suma 108 amb una mitjana de 4,32. Si es mira una mica més per sota, en el conjunt de la competició, Alberto Aguilar és el 9è de la lliga amb una mitjana de 3,17, mentre que Thomas Schreiner és 10è amb 3,1. El següent entre els dos equips, Anton Maresch, amb una mitjana de dues per partit.

TIRS LLIURES - Més d'un 75% d'encert per al River

Des del coll de l'ampolla, el River supera el Burgos. En tirs lliures obté un percentatge d'encert del 75,2%, mentre que el rival d'avui és en 72,4%. A nivell individual, és Marc Blanch un dels destacats de la lliga en la 4a posició d'aquest registre, amb un encert del 87,95%, mentre que Dani Pérez es troba en l'11è lloc amb el 81,25%. El millor del Burgos en aquest aspecte és Pep Ortega amb 79,45%. El rei de la competició és el jugador del Breogán Lugo, Roeland Pieter Schaftenaar, amb 90,74%. Molt sovint, en aquesta distància es guanyen o perden partits.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT