PUBLICITAT

L'allotjament rural tindrà dues tipologies i quatre categories

  • Els propietaris podran comercialitzar-los en base a tres règims diferents
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Nadal i la placa identificadora. Foto: ÀLEX LARA

Els allotjaments turístics rurals ja disposen d'un reglament regulador que els dota de dues tipologies, quatre categories, tres règims d'explotació i tres segells especials, als quals els empresaris podran adherir de manera voluntària. El ministre de Turisme, Francesc Camp, i el director de Turisme, Sergi Nadal, van presentar ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministres, les directrius bàsiques que hauran de seguir els propietaris per distingir els establiments amb la classificació de casa o borda rural. I és que el reglament preveu la casa rural situada dins un nucli de població o en sòl urbà consolidat i la borda, situada fora del nucli, en sòl urbà no consolidat o urbanitzable. I exigeix que en tots dos casos els edificis destinats a allotjament rural han de ser-ho en la seva totalitat. El règim d'explotació tindrà tres modalitats: el lloguer de tota la casa o borda, el lloguer d'apartaments o el lloguer d'habitacions. La capacitat dels allotjaments anirà de dues places a un màxim de 16, mentre que les habitacions podran acollir d'un a quatre hostes.

Tipisme i història / L'entorn, l'autenticitat dels edificis que han de reunir els elements tradicionals de la construcció autòctona com ara la fusta, la llosa i la pedra, així com el bon manteniment de les instal·lacions són altres aspectes recollits pel reglament que també els classifica per categoria, d'una a quatre espigues, segons els serveis que ofereixin als clients. El ministre Camp va destacar ahir que el reglament «completa l'oferta d'allotjament relacionat amb el turisme de muntanya, una de les àrees que el Govern està potenciant de manera decidida». Els establiments hauran d'estar inscrits al Registre de Comerç i també hauran d'adoptar el ROAT, el registre d'ocupació dels allotjaments turístics, vigent des de la setmana passada.

Segells / Els allotjaments més seductors seran els distingits pel segell al qual els propietaris podran adherir voluntàriament i que els conferiran una especificitat acreditada. Així hi haurà cases o bordes rurals amb el segell d'agroturisme, on el turista podrà descobrir la vida del pagès i ramader; el segell patrimoni cultural per als edificis inscrits al catàleg oficial, i el segell GR, per descobrir la natura en estat pur, prop d'un camí que pertanyi als grans circuits de muntanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT