PUBLICITAT

Més fruita i hortalisses als àpats escolars

  • En l'acte s'ha destacat el bon estat higienicosanitari de les instal·lacions
EL PERIÒDIC
TREMP

Periodic
Bieto, durant l'acte celebrat a Tremp, ahir Foto: ACN

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCat) i Departament d'Ensenyament han presentat a Tremp les dades en relació a les condicions higièniques i sanitàries de les cuines. En relació a les programacions de menús, destaca l'elevat nombre de centres que hi han participat (94%), on hi dinen un total de 2.899 alumnes. Dins els canvis observats, s'observa un augment important del consum de fruita (+20%) i d'hortalisses (+17%). Pel que fa a l'anàlisi de les freqüències de consum, destaca l'elevat percentatge de compliment de les freqüències recomanades d'arròs, llegums i verdura en els primers plats. L'oli utilitzat per amanir és el d'oliva en un 97% dels casos.

La presentació, que va tenir lloc ahir a la sala d'actes de l'Hospital Comarcal del Pallars, l'ha va inaugurar Mercè Bieto, Directora dels Serveis Regionals de l'ASPCat a l'Alt Pirineu i Aran.

Pel que fa els resultats del control oficial, s'ha destacat el bon estat higienicosanitari de les instal·lacions així com la correcta manipulació i processat dels aliments. Tanmateix, els experts han explicat que cal millorar la implantació dels autocontrols principalment en els menjadors de petita capacitat.

Durant l'acte s'han presentat els resultats del programa de control de restauració col·lectiva social que es fa cada any per garantir les condicions de les instal·lacions, la higiene dels processos i dels autocontrols així com també els resultats del programa de revisió de menús escolars que s'ha portat a terme durant els dos darrers anys.

Els informes sobre la qualitat de les programacions del menús han estat elaborats per un equip de nutricionistes de l'ASPCat.

Aquests programes s'han pogut fer gràcies a la participació i col·laboració de diversos professionals i agents implicats: els equips territorials de Salut Pública, professionals del programa de Salut i Escola, la Diputació, els municipis, els consells comarcals, els centres educatius, les empreses de restauració i les Associacions de Mares i Pares, informa l'ACN.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT