PUBLICITAT

Casadevall: «Hem estat eclipsats tot l'any pel River Andorra»

  • L'entrenador del Ford Burgos elogia l'equip de Joan Peñarroya i considera que el partit «no serà fàcil»
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Casadevall, a la banqueta del seu equip durant un partit d'aquesta temporada al pavelló de El Plantío Foto: MARIA GONZÁLEZ

El Ford Burgos –CB Atapuerca– estava construït per assolir l'ascens a la Lliga ACB aquesta temporada. Des de fa cinc anys que Andreu Casadevall és el director d'orquestra a la banqueta, i l'objectiu era clar per aquesta campanya 2012-2013, però se'ls hi va creuar pel camí un BC River Andorra que tothom donava com a carn de descens i, les coses com són, només suma tres derrotes en la lliga, per les quatre de Burgos. Potser per això, el tècnic català que dirigeix el primer equip assumeix que els andorrans els hi han fet ombra: «Nosaltres hem fet molt bon treball, però hem estat eclipsats tot l'any pel River Andorra».

Casadevall, que ha estudiat fil per randa el BC Andorra, se sincera i creu que, efectivament, el River no estava en les travesses per fer res important en aquesta temporada, més enllà de salvar-se, però també considera que des que es va veure el seu joc tan madur, va deixar de ser una novetat, i sí una realitat: «Era una sorpresa al principi, però després amb el transcurs de la competició es va veure que en atac i en defensa era un equip molt regular». El tècnic parla de «respecte al rival» i de tenir «tranquil·litat i serenitat» perquè el seu equip faci front als andorrans, demà, amb garanties, però considera que l'enfrontament «no serà fàcil», ja que pel caprici del calendari aquest matx s'ha convertit en una final.

ELOGIA EL RIVER / «Nosaltres hem de jugar amb les nostres armes contra el River», va dir ahir el tècnic, que considera que els andorrans fan «molt bon treball defensiu, molt tancats, la qual cosa obliga molt els homes grans i no permet fluïdesa». Així mateix, destaca «el joc exterior i l'atenció al 6,75» dels homes de Peñarroya, i considera importantíssim «que ells no puguin jugar al contratac ni tinguin cistelles ràpides només arribar».

Així mateix, Casadevall també elogia el tècnic Peñarroya, del qual considera que ha fet «molt bona feina i un molt bon conjunt», i descarta que el màxim perill del River estigui en el triangle format per Dani Pérez, Dimitry Flis i Marc Blanch: «Són tres jugadors a tenir en compte, però no són la clau, perquè la clau és tot l'equip que tenen».

Per a Casadevall, l'enfrontament entre River i Burgos és el duel de dos conjunts «es pot dir que similars», perquè la «trajectòria ho demostra», i perquè tots dos conjunts busquen «defensar fort, un treball des de tota la pista i el domini del rebot».

Sobre les diferències entre el partit decisiu de demà i els dos anteriors, amb victòria del Burgos tant en Copa com en Lliga, Casadevall opina que és «molt complicat guanyar tres vegades al mateix equip».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT