PUBLICITAT

Els allotjaments rurals podran obtenir segells d'agroturisme, patrimoni cultural i de vinculació a un GR

  • La classificació de les cases o bordes rurals es farà d'una a quatre espigues, i tots els establiments registrats disposaran de plaques identificatives
17042013-ministres
El Govern, Coalició Reformista i APC mantenen reunions previas al plé de la camara per aclarar postures i plantejar sortides a la situació actual. Foto: JOSE BLANCO
El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, el Reglament de regulació dels allotjaments rurals, que contempla la possibilitat que aquests obtinguin uns segells identificadors d'agroturisme, patrimoni cultural o de vinculació a un GR. La classificació de les cases o bordes rurals es farà d'una a quatre espigues, i tots els establiments registrats disposaran de plaques identificatives. A més, el text estableix com han d'estar construïts aquests establiments, segons han informat el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, i el director de Turisme, Sergi Nadal.
 

El Reglament aprovat aquest dimecres entrarà en vigor el proper 25 d'abril, i segons ha indicat el director de Turisme, Sergi Nadal, calculen que abans de l'estiu, hi haurà més d'una desena d'allotjaments que ja sol·licitaran la identificació i rebran la placa corresponent.

El text preveu que tots els allotjaments rurals s'hagin de registrar com a tal al registre de comerç, i en funció de les seves característiques seran qualificats amb d'una a quatre espigues.

En funció de si estan en un nucli de població o no seran cases rurals o bordes rurals, i en tots dos casos hauran d'estar dedicats l'allotjament rural en la seva totalitat. El que podrà variar és si es lloga directament l'edifici sencer, si es fa per apartaments, o per habitacions. A més, el text estableix que la capacitat dels allotjaments ha de ser mínim de dues places i màxim de setze per edifici, mentre que les habitacions podran ser d'una a quatre places.

Els allotjaments tindran l'opció d'obtenir, voluntàriament, tres segells de reconeixement com a casa o borda rural d'agroturisme, de patrimoni cultura, o incloses en un circuit GR. En el cas de l'agroturisme caldrà ser titular d'una explotació agrària, fer activitats lligades a la tinença de bestiar, tenir conreus o alguna activitat considerada com a rural.

El text aprovat aquest dimecres també estableix alguns criteris relacionats amb la construcció dels allotjaments, com els cobriments de pedra, els tancaments exteriors de fusta o similars, i l'ús de llosa per a les cobertes.

El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha destacat la importància de regular aquests allotjaments, ja que potencia un tipus de turisme a l'alça. De fet, ha indicat que a Espanya en els darrers set anys aquest turisme ha crescut dels 9.800 als 14.000 allotjaments.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT