PUBLICITAT

El ministre de cultura rus vol visitar el Principat d'Andorra

  • Medinsky i Albert es troben a Moscou en el marc del CoE
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Albert Esteve i Vladimir Medinsky en la conferència d'ahir a Moscou Foto:SFG

El ministre de Cultura de la Federació de Rússia, Vladimir Medinsky, va comunicar ahir al seu homòleg andorrà, Albert Esteve, la intenció de visitar Andorra. Medinsky va fer aquest anunci durant la trobada bilateral que va mantenir amb Esteve en el marc de la desena Conferència Ministerial de Cultura del Consell d'Europa (CoE), celebrada a Moscou, i en la que Esteve va participar en representació del president del Comitè de Ministres del Consell d'Europa, el ministre d'Afers Exteriors,Gilbert Saboya.

El tema de la conferència era La governança de la Cultura – Promoure l'accés a la cultura. Albert va aprofitar aquesta reunió per agrair el suport de la Federació de Rússia en l'organització de la setmana cultural russa a Andorra, i tant Albert com Medinsky es van felicitar per l'èxit de l'esdeveniment. Segons va informar ahir el Govern en un comunicat, el ministre rus també va mostrar interès per al Principat, així com per al funcionament del ministeri de Cultura andorrà. Esteve i Medinsky també van abordar la importància del turisme rus. En aquest sentit, el ministre rus es va mostrar interessat per visitar el Principat i conèixer de primera mà l'oferta turística del país. Pel que fa a la participació a la conferència ministerial del CoE, Esteve va pronunciar un discurs en el qual va felicitar la Federació de Rússia per l'organització de l'esdeveniment, i on va explicar que les prioritats de la presidència andorrana al Comitè de Ministres de la institució europea són l'educació de la ciutadania en els valors de la democràcia i en el respecte dels drets humans, però també la promoció de la diversitat cultural amb l'educació al diàleg intercultural.

promoció de la democràcia / El ministre de Cultura va destacar que en aquests moments de crisis múltiples, el Consell d'Europa s'ha de centrar en la promoció de la democràcia, els drets humans i la bona governança. Esteve va posat de relleu els compromisos adquirits durant la Cimera de Varsòvia al 2005, que fan referència a «una identitat i una unitat europees fundades sobre els valors fonamentals compartits, el respecte del nostre patrimoni comú i la diversitat cultural».

Per finalitzar, el ministre va aborda la qüestió de les desigualtats existents pel que fa l'accés a la cultura i del potencial que el CoE té a l'hora d'assessorar i ajudar els diferents Estats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT