PUBLICITAT

L'euro més dissenyat

  • El jurat haurà d'escollir entre 37 propostes presentades per empreses i particulars
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
En dues setmanes se sabran les imatges que portaran els nous euros Foto: EL PERIÒDIC

Els dissenyadors que s'han presentat a l'obertura de plecs, que va tenir lloc ahir dimarts, van destacar la motivació de participar en el que serà una icona del país, i el prestigi que això suposa.

Dels 37 sobres que van participar al disseny dels euros andorrans, un total de set els han presentat empreses i la resta s'han entregat a títol personal per persones físiques.

La mesa va obrir els sobres amb la documentació del plec de bases i la declaració jurada, i sis van quedar a l'espera per afegir la declaració jurada o alguna rúbrica. Per aquest motiu es va posposar l'obertura dels sobres amb els dissenys fins a primera hora de la tarda d'ahir.

Resultats

Durant aquesta setmana i la següent el jurat revisarà els dissenys i el Ministeri de Finances comunicarà el resultat als seleccionats de cada format.

D'entre els participants, Paolo Ramos de l'empresa 9mk va destacar el prestigi que suposaria haver dissenyat una icona del país com és la seva moneda. Va explicar que el disseny els va portar feina sobretot per l'elaboració artesanal del treball, però que van quedar contents amb la proposta que fan, que creuen que té possibilitats de guanyar.

Per la seva banda, Pere Guillermo, també va fer una proposta al concurs. Tot i que no es dedica al disseny professionalment, sí que és una afició seva, i normalment fa retolacions o quadres. Així, l'oportunitat de dissenyar una moneda del país va ser el que el va atraure. Pensa que «la idea de tenir una moneda a la mà i haver-la dissenyat un mateix és una gran satisfacció».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT