PUBLICITAT

Màxima confiança

  • La plantilla es mostra molt optimista de cara a la gran ?final' de divendres a Burgos que val un ascens
RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ja ho diu Blanch: queda només una mica per assolir l'ascens a ACB Foto: TONY LARA

En acabar l'entrenament d'ahir a la tarda, Joan Peñarroya va felicitar els seus jugadors. «Bon entrenament avui, millor que el d'ahir». Després hi van haver aplaudiments i els obligats estiraments abans d'anar a la dutxa, i alguns jugadors van atendre EL PERIÒDIC. «El nivell de confiança que tenim ara mateix és màxim», va dir Devin Wright. «És elevat», va confirmar Dani Pérez. El River prepara la ‘final' de divendres amb la sensació que, al tercer partit contra el Burgos aquesta temporada, la victòria i per tant l'ascens és més que possible.

«Burgos és una plantilla amb molta experiència, dissenyada per l'ascens directe, que porten molts anys amb l'objectiu de pujar a ACB. Tenen molta qualitat i una plantilla molt llarga i això és una cosa del seu perill, perquè entri qui entri a pista mantindrà el nivell o l'augmentarà», va manifestar el bombarder de l'equip, Marc Blanch, després de la sessió de defensa amb què va acabar l'entrenament. «Jugarem en una pista molt difícil, amb molta gent i molt soroll, però hem d'estar contra tot això, i això potser també és un plus més per nosaltres», hi va afegir al respecte Wright, un jugador que porta un final de temporada en nivell ascendent.

«Poques vegades arriba una oportunitat com aquesta en la vida d'un jugador, i s'ha d'aprofitar», va assegurar el pivot gallec. Jugadors que ja han estat a la Lliga ACB, com Blanch a l'Estudiantes (2010-2011) tot i no tenir massa minuts, o que han estat a prop, com Dani Pérez, que l'any passat va assolir l'ascens precisament amb Blanch de company, finalment avortat per temes extraesportius, consideren que el premi és molt alt. «Per mi és un objectiu en la meva carrera, l'any passat ja ho vam aconseguir amb els play-off i va ser més dur», va declarar Pérez, que considera aquesta temporada amb el River, «molt més bona»: «Aquest any, per mi, a nivell personal i d'equip ha anat tot molt més rodat i millor, i l'ascens seria la cirereta del pastís per la temporada que hem fet». Blanch, per la seva part, pensa en la victòria, però no veu un drama perdre: «Si guanyem estarem molt contents, i si perdem haurem d'estar concentrats per la setmana següent, que comença el play-off. Tot no s'acaba si perdem divendres».

Sobre el Burgos, l'anàlisi que fam els jugadors del River és el d'un equip experimentat i fet per pujar de categoria. «El Burgos a principi de temporada tothom apostava per ells, juntament amb l'Alacant. És un equipàs, la millor plantilla pel que fa a noms de la categoria. Serà un partit que és un repte per nosaltres», va assegurar Pérez. Així mateix, Blanch considera que l'equip andorrà té les armes suficients per derrotar els espanyols a la seva pista: «Hem sorprès a molta gent perquè érem favorits per al descens o al play-out, i en la jornada 26 aquí estem. Sabem qui som, i la feina que hem de fer per guanyar a Burgos».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT