PUBLICITAT

«Abans i després» dels Mundials

  • Lluís Marín ha estat lluny dels objectius per les lesions, però vol aspirar al màxim a Sochi'14
R.M.S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marín, ahir a la seu de la FAE, observa Carles Visa, durant la roda de premsa per fer balanç de la temporada Foto: TONY LARA

Lluís Marín feia ahir el balanç de la seva temporada. En definitiva, la pedra filosofal ha estat el cop que va rebre al cap als vuitens de final dels Mundials d'Stoneham (Canadà), quan en les qualificacions havia estat tercer, i quan era un dels principals candidats a lluitar per l'or. Però vet aquí que en el seu esport la sort és un factor important, i en això les caigudes, la concentració i els rivals tenen molt a dir, i així que va rebre el cop, no només va perdre qualsevol aspiració mundialista –va ser 21è–, sinó que gairebé va anar per l'aire el que quedava de temporada, perquè a partir de llavors va ser sis setmanes de baixa, sense físic i ni tècnica, esperant la recuperació d'un cap que, ara per fi, sembla recuperar el to. «Gairebé estic al 100% recuperat, només em falta provar-me en competició», va dir el surfista de neu.

Per això tindrà una prova el pròxim cap de setmana a Phya (Finlàndia), on disputarà una Invitational amb la mentalitat de gaudir. «Noto decepció en l'entorn», va manifestar Marín en roda de premsa: «Jo ja em poso pressió durant la temporada, però l'entorn també i no sé si és el millor per mi, tot i que ho porto bé». D'aquesta pressió i de l'esforç han nascut uns resultats discrets pel que s'esperava, però que van començar amb bon peu amb dos onzenes posicions a les Copes del Món de principi de temporada a Montafon i Telluride. Després, el cop al cap d'Stoneham i poca cosa més, tot i un final de temporada en què va intentar recuperar la seva millor versió, especialment a la Copa del Món de Sierra Nevada, on va ser 14è. Just abans, les cites d'Arosa i Veysonnaz es van saldar amb una 24a i una 56a posició.

Analitzant el rànquing mundial, per punts FIS ha acabat en la 36a posició, segons la 8a llista de la FIS, quan al principi de la temporada era el 16è, mentre que a la classificació de la Copa del Món, finalment va ser 27è. «Hi va haver un abans i un després d'Stoneham», va assegurar el director tècnic de la FAE, Carles Visa, que va destacar que tot i que Marín ha estat «lluny dels objectius» de la temporada, «en cap cas mostren el nivell que ha plantejat».

Ara Marín estudia amb la FAE la planificació de la temporada, que inclourà seguir amb l'equip de França, i un primer pas per algun Centre d'Alt Rendiment, «com Sant Cugat», segons va dir Visa, per posar a punt la perla andorrana, que encara pateix de l'hèrnia discal i de l'espatlla, tot i que ell mateix va afirmar ahir que no passarà per quiròfan per la subluxació que va patir. I en l'horitzó, la Copa del Món de l'any vinent i els Jocs Olímpics de Sochi: «Un podi seria per mi un bon resultat, desitjat per tothom. Farem el que podrem, tot i que no és gens fàcil». I Visa somrient al costat, feliç de tenir aquest noi que aspira a tant. Per sota, gent que puja, com Maeva Estévez, 13a mundial de la seva edat, i Alvit Babi, 33è.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT