PUBLICITAT

La Multisegur Volta als Ports 2013 arribarà al mig miler de corredors

  • Indurain, convidat per la organització, declina la invitació en coincidir amb els ?Sanfermines'
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un aficionat fa una foto a tres cicloturistes que acaben de passar pel túnel dels Dos Valires en l'edició del 2012 Foto: TONY LARA

Ha sigut entrar Govern i la Multisegur Volta als Ports ha tret a la llum tot el potencial que se li suposava. La 36a edició de la cursa que organitza l'Agrupació Ciclista Andorrana (ACA) viurà el segon any amb el suport econòmic d'Andorra Turisme i tindrà la posada en escena el 7 de juliol de l'estiu vinent multiplicant per dos els temes principals de logística: doble pressupost gràcies a que l'ens que encapçala Betim Budzaku aportarà 10.000 euros (pels 5.000 de l'any passat) també de participants. Si a l'anterior edició es van arribar als 300 per al 2013 s'espera arribar al mig miler. «Hem fixat el sostre en 600 corredors perquè això va a més», va assegurar ahir Pau Iglesias, president de l'ACA.

MÉS DETALLS DE LA TRANSFORMACIÓ / «Hem passat de l'ajut d'una parròquia a tenir el suport de tot un país», va resumir en una frase Iglesias, respecte a l'evolució de la cursa. El creixement de la Multisegur Volta als Ports s'aprecia també en petits detalls com ara la creació del web www.voltaalsports.com que es pot consultar en quatre idiomes –català, castellà, francès i anglès– i que demostren la internacionalització d'aquesta marxa cicloturista. «També hem repartit prop de 8.000 tríptics i hem fet una major promoció a l'estranger.

El gran atractiu de l'ACA per aquesta nova edició era tenir el mític Miguel Indurain en la línia de sortida, però el pentacampió del Tour de França va declinar la invitació perquè coincideix amb els Sanfermines. Qui sí tenen la seva presència garantida si no succeeix res estrany són dues de les referències del ciclisme andorrà: David Fernández, vigent campió o David Albós, tots dos favorits a guanyar en un recorregut de 111 quilòmetres i 3.840 metres de desnivell amb les ascensions a la Rabassa, la Comella, coll d'Ordino i la Coma d'Arcalís. També s'ha pensat, però, en els amateurs amb més ganes de gaudir d'una jornada agradable que de patir competint i per això s'ha dissenyat un recorregut B amb 88 km. i 2.245 metres de desnivell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT