PUBLICITAT

El SAD d'Ordino engega una campanya per arribar a més gent

  • L'objectiu és facilitar que gent gran, malalts i ferits es puguin quedar a casa
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

El Servei d'Atenció Domiciliaria (SAD) d'Ordino editarà de nou els díptics informatius i farà imants magnètics per donar-se a conèixer i arribar a un públic més ampli. Com va remarcar la consellera de Social de la parròquia, Lucía Muñoz, el servei no només està adreçat a la gent gran sinó que el seu objectiu és promoure l'autonomia de les persones i evitar que hagin d'abandonar la seva residència el màxim possible. «Hi ha gent que no sap que existeix i sí que en pot ser usuari», va apuntar. D'altra banda, Muñoz va explicar que la setmana vinent el SAD es traslladarà a les noves instal·lacions del Centre d'Atenció Primària situades a l'edifici on hi havia la sala polivalent.

Sota el lema Informa't i cura't en salut, el SAD d'Ordino ha engegat una nova edició de xerrades sobre temes d'interès per als seus usuaris i amb els que es poden identificar. Segons va explicar la coordinadora del servei, Begoña Villaño, es tracta «d'educar sobre com conservar la salut».

Enguany tractaran sobre l'Alzheimer, la pèrdua d'audició, com fer la farmaciola de casa i la sofrologia i la relaxació. El servei compta actualment amb sis usuaris permanents, tot i que podria créixer més, com va reconèixer Muñoz. «La gent no sap que existeix i sí que en poden ser usuaris», va afirmar.

Actualment els serveis que més s'ofereixen són el suport a la higiene personal, la supervisió en la presa de medicaments, l'acompanyament per realitzar gestions administratives, visites al metge o per anar a comprar o altres demandes per «promoure l'autonomia i permetre que els usuaris estiguin a casa el màxim de temps», recollia l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT