PUBLICITAT

Debut passat per aigua per a Àlex Loan a Silverstone

  • El pilot de l'equip Oreca acaba xocant contra el mur en perdre el control
EL PERIÒDIC
SILVERSTONE

Periodic
Loan, amb el monoplaça amb què competeix Foto: EL PERIÒDIC

Mal inici per al jove pilot de l'equip Oreca, Àlex Loan, en la primera prova de la temporada de la LMPC (Le Mans Prototype Challenge) disputada al circuit britànic de Silverstone. Després d'haver fet uns entrenaments gairebé perfectes, tant en la sessió de lliures com a la ronda classificatòria, la pluja intensa durant tota la cursa no va permetre el lauredià completar un bon cap de setmana. Un incident al xocar contra el mur degut a la forta quantitat d'aigua acumulada, va provocar l'abandonament al poc de començar la cursa.

La direcció de la prova va haver de suspendre la prova amb el 75% de voltes (el mínim exigit pel reglament) i amb gran part de la mateixa disputada amb el vehicle de seguretat pel mal estat de la pista. «Estava molt il·lusionat en aquest debut», va dir el pilot lauredià. Amb tot, després la història es va tòrcer de manera que ho va dificultar tot per culpa de la pluja. «Els entrenaments, tant lliures com cronometrats, van anar molt bé», hi va afegir Loan, «però a l'hora de la cursa la forta pluja va canviar-ho tot». Segons el pilot de Sant Julià de Lòria, les dificultats per pilotar eren moltes: «Els cotxes no s'aguantaven al traçat. Va haver-hi moltes sortides. Era impossible controlar el cotxe, i més amb pneumàtics nous com els que duia, i vaig acabar xocant contra el mur». Loan va manifestar, a més, que va haver de sortir del cotxe «sense poder arribar als boxes».

Loan, a més, estava emprenyat per la decisió dels directors de carrera: «La direcció de la cursa havia d'haver suspès la sortida i repetir-la de nou». La propera cita de la temporada serà els dies 17 i 18 de maig al circuit d'Imola, a Itàlia, on s'espera que el temps permeti els pilots, Loan inclòs, desenvolupar el seu pilotatge.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT