El VPC venç 6-12 el Lavelanet i jugarà en 'semis' contra l'Aviron

• El Lavelanet demanarà rebre el partit del pròxim diumenge, tot i que s'haurà de confirmar
TARASCÓ

A la lliga, el VPC havia vençut el Lavelanet al Camp del Consell 22-0, i havia perdut a casa dels francesos 19-6 Foto: el periòdic

Es tractava d'una final, com totes les que resten d'aquestes fases finals, i ahir el VPC Andorra en els quarts que es van disputar a Tarascó va demostrar ser superior al Lavelanet per un 6-12 fosc, sense assajos i després d'un partit espès. L'objectiu es va assolir, i ara el rival en semifinals serà l'Aviron Castrais, que va derrotar en el seu matx l'Espalion. El duel contra el VPC serà el pròxim diumenge novament en camp neutral, i el Lavelanet ja va anunciar al club andorrà que la seva pretensió és rebre aquest enfrontament. «Allà ens trobem com a casa», va dir ahir el president, Thomas Ginesta.

El matx va ser fosc perquè no hi va haver ritme, amb aturades constants i sense solucions clares. Així, la puntuació es va basar en penalitats que va començar marcant l'equip de Didac Martínez quan en el minut 11 Barkalaia posava el 0-3 en el marcador. Així va transcórrer la primera part, només trencat el marcador per una altra penalitat a favor del VPC que Barkalaia tampoc no va fallar, en el minut 36. Amb el 0-6 s'acabava el primer temps.

En la represa, Framzome va recuperar terreny per al Lavelanet en el minut 50 amb una penalitat, però cinc minuts després de nou Barkalaia allunyava els andorrans amb el 3-9. Amb tot, els francesos van tornar a sumar amb una segona penalitat de Framzome en el minut 67, i fins i tot van tenir una tercera opció que el seu jugador francès va errar just quan es complia el minut 70. Del possible 9-9 es va passar al definitiu 6-12, quan en el minut 84 novament Barkalaia certificava la victòria andorrana i el bitllet per a les semifinals.

El VPC Andorra va estar acompanyat ahir per una setantena d'aficionats, arribats a Tarascó en cotxes particulars però també amb el bus que el club va posar a disposició dels seus seguidors. Vista la bona resposta dels aficionats, el club repetirà la iniciativa en les semifinals. Recordem que el preu per persona és de 10 euros i inclou el viatge, dinar i una sorpresa a càrrec del club, més enllà de la desitjada victòria.