PUBLICITAT

Escaldes redueix el deute en 2,6 milions d'euros

  • La corporació ingressa dos milions menys del previst
E.O.G
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Gómez, a l'esquerra de la imatge, escolta la intervenció de Vendrell Foto: ANA / M. T.

El Comú d'Escaldes-Engordany va aprovar ahir el tancament de comptes de l'exercici 2012 amb el suport de la majoria i l'abstenció dels consellers socialdemòcrates. Malgrat ser un «any especialment difícil», segons la consellera de Finances, Núria Gómez, perquè els ingressos van ser dos milions inferiors als previstos, s'ha aconseguit tancar l'exercici amb un superàvit de 275.486 euros i reduint el deute fins als 32 milions. Això és, 2,6 milions menys que al tancament del 2011.

Aquest superàvit, que sembla contradictori amb la caiguda dels ingressos, s'aconsegueix amb un «esforç de contenció i control», que s'haurà de mantenir, segons Gómez. L'estalvi de la despesa corrent ha estat d'1,6 milions. I s'ha fet sense descuidar les necessitats socials. Així, les exoneracions a les famílies han crescut un 7%.

La caiguda dels ingressos s'explica novament per la caiguda de l'activitat immobiliària, i segons assenyalen els responsables del Comú escaldenc, cal remuntar fins l'any 2003 –10 anys enrere– per trobar un nivell d'ingressos similar al registrat durant el 2012, situat als 18,8 milions d'euros.

EL DEBAT / El debat amb la minoria comunal es va centrar, principalment, en la previsió que es va fer de les despeses financeres i el nivell d'inversió. Aleix Mañosas va valorar positivament la contenció de la despesa i va criticar que es preveiés un nivell de despesa financera superior al liquidat en l'exercici 2011. Segons Mañosas, ja es preveia una davallada dels tipus d'interès i per tant, mantenint el nivell executat l'any anterior ja n'hi havia prou per ser prudent.

D'altra banda, el socialdemòcrata també va criticar que s'estalviés en inversió, sobretot les previstes a la part alta, que ascendeixen a 180.000 euros, i sumades a les que no es van fer el 2011 arriben fins als 280.000 euros. Mañosas també va lamentar que malgrat el superàvit, en la sessió de Consell de Comú d'ahir s'hagués hagut d'aprovar una reconducció en el pressupost del 2013 de gairebé 660.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT