PUBLICITAT

Divisió d'opinions sobre la titularitat de Carlemany

  • Vendrell demana que «s'engresqui» la població i que es facin les coses bé
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

La consellera socialdemòcrata del Comú d'Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, creu que les coses en relació al projecte de fer l'avinguda Carlemany per a vianants no s'estan fent bé des de la majoria. I un exemple, més enllà de les actituds, que demana que es canviïn, és relatiu a la titularitat de l'avinguda. Vendrell interpreta que és el Govern el titular de la via, igual que fa l'associació Carlemany-Calidae, i pensa que falta la formalització del traspàs de la titularitat sobre l'avinguda. És a dir, que manca un acord i que aquest sigui ratificat per llei.

Per contra, la majoria comunal entén que no hi ha dubte i que l'avinguda Carlemany és titularitat comunal. «Si s'han invertit 12 milions per reformar i s'ha fet un canvi del trànsit substancial és perquè inequívocament la titularitat és del Comú», va assenyalar el cònsol menor, Marc Calvet.

L'altre gran debat al tomb de convertir Carlemany en illa de vianants va girar entorn el termini d'exposició pública del projecte. La majoria aposta per un termini de 15 dies per tal que la població pugui estudiar-ho i fer les al·legacions que consideri necessàries. En canvi la minoria creu que és insuficient i demana que sigui de 45 dies. Per Calvet, els documents que s'han d'exposar són senzills i es tracta «només de treure els cotxes i millorar l'accés». En total han de ser vuit documents diferents: l'acord de la taula de mobilitat, l'informe sobre la mobilitat, els estudis de senyalització, el resultat del concurs de la conceptualització de la marca, l'informe sobre el control dels accessos, que també es vol que depengui de l'Agència de Mobilitat per fer-ne una gestió compartida, i alguns més.

Finalment, Calvet va accedir a decidir el termini d'exposició pública un cop s'obrin els plecs del concurs de conceptualització i els del futur edicte sobre el control d'accessos, i si es valora que els documents a exposar són complexos, doncs s'ampliaria el termini. «No hi ha pressa», va assegurar. De totes maneres, el projecte no s'aturarà i seguirà el seu curs, malgrat el recurs d'alçada presentat per Carlemany-Calidae, membres de la qual van omplir ahir la sala de plens del Comú escaldenc.

Malgrat tot el debat, Vendrell va reiterar que «la idea» de fer l'avinguda per a vianants els agrada i hi donen suport.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT