PUBLICITAT

El rival del Lusitans serà d'Armènia, Irlanda del Nord o Luxemburg

  • Andorra és penúltima en el coeficient per països de la UEFA davant de San Marino i sota les Illes Fàroe
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

El campió de la Premier League d'Irlanda del Nord–2,583 punts de coeficient–, el de la Primera Divisió de Luxemburg –2,333 punts– o el de la Lliga d'Armènia –2,208. Aquests són els rivals que li poden tocar en la Champions League 2013-2014 al FC Lusitans, ja campió de la Lliga Nacional tot i que encara falten dues jornades del play-off pel títol. Malgrat que la UEFA encara no ha fet públic el rànquing de països, segons ha pogut saber EL PERIÒDIC D'ANDORRA aquests són els tres equips que entraran en el bombo de caps de sèrie en la primera fase de classificació i que disputaran els sis campions de les federacions 48 a 53, les últimes del rànquing UEFA.

Andorra estarà en el segon bombo com a penúltima en el rànquing amb 1,000 de coeficient, per davant de San Marino –un any més última federació membre de les 53 que hi ha a Europa amb 0,916 punts– i per sota d'Illes Fàroe –1,416.

CLIFTONVILLE, CAMPIÓ NORDIRLANDÈS / L'única lliga de la primera fase que, com en el cas de la d'Andorra, coneix el campió és la d'Irlanda del Nord, ja finalitzada i amb el Cliftonville FC primer amb 82 punts, amb 14 de marge respecte del Crusaders i amb 21 sobre el Linfield, equip que l'any passat es va guanyar el bitllet per a la màxima cita continental.

El possible rival que sortirà de la Primera Divisió de Luxemburg és ara per ara el CS Fola Esch, que té només un punt de diferència sobre el vigent campió, el F91 Dudelange, i tres respecte de l'AS Jeunesse Esch. Aquests tres són els que lluitaran pel campionat quan falten 8 jornades perquè acabi la Lliga.

I de la Premier League d'Armènia, que està a sis jornades d'acabar, hi ha el FC Shirak amb 74 punts i el FC Mika amb 70 com a únics aspirants a la plaça de Champions.

L'únic que ha eludit la primera ronda respecte a l'any passat és Malta (en detriment d'Armènia), que ha donat un salt en el rànquing per països gràcies que el Valleta, que fa dos anys es va convertir en l'únic club professional d'aquest país, va accedir a la segona ronda de la passada edició després d'eliminar precisament el Lusitans.

Aquest estiu, de nou, els tres possibles rivals tenen estructures professionals i per tant el campió andorrà tindrà molt poques opcions de classificar-se per a la segona ronda que encara no ha aconseguit disputar cap equip andorrà i en la qual s'hi trobaran els 3 classificats de la primera més 31 els campions de les lligues classificades entre les posicions 16 i 47 del rànquing excloent Liechtenstein que no té lliga pròpia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT