PUBLICITAT

La qualitat de la bruna

  • El segell IGP europeu es podrà veure a les carnisseries i establiments a finals de mes
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vedells, anolls i braus a l'envelat del Parc Central d'Andorra la Vella. Foto: TONY LARA

L'envelat del Parc Central de la capital va acollir ahir el Concurs Nacional de Mascles de la Raça Bruna d'Andorra. Aquest va ser el segon any que es va realitzar aquest certamen, que tradicionalment s'havia celebrat conjuntament amb la Fira Concurs de Bestiar cada 27 d'octubre. La participació en aquesta segona edició de la Fira va ser de 9 animals diferents repartits en les seccions de vedells de 6 a 12 mesos, anolls i braus.

La Fira es va celebrar conjuntament amb la Subhasta de Vedells que provenen del Centre de Selecció Genètica de Villeneuve de Paréage. Concretament,cinc vedells de la raça Bruna d'Andorra van ser venuts en subhasta pública.

Aquest va ser el sisè any en què s'ha fet aquesta selecció i representa la continuació del treball dut a terme per aconseguir una raça autòctona del país que pugui esdevenir un signe d'identitat propi.

El vedell anomenat General va ser el que va aconseguir un preu de venda més elevat, ja que es va pagar 3.250 euros per aquest exemplar que ajudarà a continuar millorant l'espècie de la raça bruna d'Andorra.

Els vedells van ser seleccionats d'acord amb el programa de selecció genètica de l'espècie bovina de la raça bruna d'Andorra. Des del setembre fins ahir , set vedells de diferents ramaders del país van romandrà al Centre Gascon de Villeneuve de Paréage, en virtut del conveni de col·laboració entre aquesta entitat i el departament d'Agricultura.

En aquest centre van ser sotmesos a un estudi morfològic i a un seguiment de les seves capacitats de desenvolupament muscular, esquelètic i de les aptituds funcionals d'acord amb el reglament que fixen els estàndards.

Segell IPG de la carn d'AndorraA finals d'aquest mes d'abril ja es podran veure a les carnisseries i als establiments col·laboradors el segell d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de la carn d'Andorra corresponent al 2013. Una identificació que anirà acompanyada d'una campanya de difusió del producte.

El reconeixement europeu de la IPG ajudarà a poder-la vendre i donar unes garanties del producte autòcton, segons va explicar el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT