PUBLICITAT

Avui Andorra pot ser ACB

  • El River serà campió si venç i el Burgos perd, sinó tots dos es jugaran l'ascens directe la setmana vinent a El Plantío
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dani Pérez, dubte per al duel d'avui, en el partit de la darrera jornada contra el Barça B al Poliesportiu Foto: ÀLEX LARA

el Força Lleida serà aquesta nit (21.00 hores, Poliesportiu), el penúltim escoll del River en l'intent de pujar de manera directa a l'ACB o fins i tot l'últim. L'equip de Joan Peñarroya gaudeix del primer match ball per tornar a l'elit del bàsquet espanyol dos dècades després però això passa sí o sí perquè el conjunt andorrà guanyi i que el Ford Burgos no ho faci a la pista del Barça B a la mateixa hora. Si el River perd serà indiferent el resultat del seu gran rival en la lluita pel primer lloc ja que en aquest cas es disputarien la primera plaça de l'Adecco LEB Or en un enfrontament directe la setmana vinent en l'última jornada de la fase regular a El Plantío.

¿L'ÚLTIM PARTIT A CASA? / Amb l'ascens directe en joc, al River li queda el partit d'avui a casa i el de la setmana vinent a Burgos. Per tant si l'equip andorrà acaba segon jugarà el play-off però si queda campió aquest haurà estat el darrer partit a casa en la LEB Or. «Esperem el recolzament de la gent... I que sigui l'últim», va suspirar ahir un Marc Blanch que juntament amb Dani Pérez arrossega molèsties físiques que l'han impedit entrenar durant tota la setmana. «Avui [per ahir] he entrenat amb el grup i per al partit estaré al 100%», va opinar convençut tot i que Peñarroya va parlar d'ell i del base amb cautel·la i previsió: «Tots dos tenen problemes similars. No som un equip per guardar-nos res en els partits però s'ha d'anar amb cura amb les lesions musculars i els farem una última prova abans del partit per veure si estan per jugar».

FLORETA PER TREURE PRESSIÓ / Peñarroya no desaprofita en les rodes de premsa la oportunitat d'enviar missatges als jugadors i ahir ho va fer des del primer moment, amb un clar objectiu: treure pressió al vestidor. La primera pregunta va ser com afrontava l'equip el primer match ball per assolir l'ascens directe però també podia haver estat una altra, que el tècnic hauria respost amb la mateixa floreta i un missatge amagat tipus ‘encara no podem baixar la guàrdia': «És una passada ser l'únic equip amb opcions de ser primers. Estem contents de tot el que hem fet però ens espera un dels rivals més importants de la categoria». Continuant en aquesta línia el tècnic no va amagar que s'ha parlat molt de l'ascens últimament: «Ho tenim ja assimilat i ara el que vull és que gaudeixin d'aquest moment. Hem de disfrutar-lo sense oblidar les responsabilitats que tenim però miro el meu equip i el veig convençut de que pot aspirar a tot».

ÚLTIM duel DE SANCIÓ AL TÈCNIC / Peñarroya compleix avui l'últim partit de sanció i per tant estarà a la grada, patint com qualsevol espectador. No nega que no li serà fàcil: «No ho porto bé. Ho porto i ja està. És el que hi ha», va dir sense oblidar citar la part positiva, amb certa ironia: «Així podré tenir el telèfon a mà i vigilant el que passa a Burgos», que juga a la mateixa hora i que tot i que ningú del River creu que el rival directe caurà a la pista del Barça B, tal i com va dir Peñarroya: «En el bàsquet tot pot passar».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT