PUBLICITAT

El Govern accepta els terrenys per construir les escoles de Canillo, que costaran 14 milions d'euros

  • La previsió inicial és que l'escola pugui estar construïda en un termini màxim de quatre anys
  • El nou centre estarà dimensionat amb una capacitat d'uns 400 alumnes

 

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Govern ha acceptat els terrenys de 5.804 metres quadrats annexos al càmping Pla que el Comú de Canillo ha posat a la seva disposició per construir les noves infraestructures educatives d'aquesta parròquia. Així ho ha fet públic en un comunicat en el qual s'informa que el Govern ha pressupostat el projecte de l'obra per a l'any vinent en 14 milions d'euros, que estaran dividits en diversos plurianuals, i que la previsió inicial és que l'escola pugui estar construïda en un termini màxim de quatre anys. Les dues parts signaran el conveni després que es produeixi la cessió formal i que el Comú de Canillo hagi tornat a definir la unitat d'actuació urbanística d'aquesta zona.
 
Després que el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, signés el 12 de juliol passat una permuta per obtenir els terrenys, el Govern ha acceptat la cessió motivat per la idoneïtat del terreny. Casadevall, en l'oferiment fet al cap de Govern per carta, destaca que és un lloc idoni "tant per la seva estructura, com per la seva ubicació, característiques i la seva connexió amb els vials més importants, aspectes que afavoreixen que es pugui plantejar construir de manera immediata".

El Ministeri d'Educació i Cultura ha pressupostat el projecte de l’obra per al 2011 en 14 milions d'euros, una quantitat que correspon al total de l'obra i que estarà dividida en diversos plurianuals. Una vegada s'hagin realitzat els estudis tècnics del terreny que ha d'acollir el centre escolar, caldrà preparar i convocar el concurs per escollir el projecte i l'arquitecte que el desenvoluparà. La previsió inicial és que l'escola pugui estar construïda en un termini màxim de quatre anys.

La nova ubicació de les escoles permetrà la definitiva eliminació de mòduls prefabricats en els quals estan estudiant avui alguns dels alumnes escolaritzats a la parròquia de Canillo. El nou centre estarà dimensionat amb una capacitat d'uns 400 alumnes.

El Govern valorarà properament la demanda del Comú de Canillo de destinar les edificacions on avui es troben les escoles de la parròquia al Comú a finalitats d’interès públic i social.

Enric Casadevall ha valorat positivament la decisió del Govern, animant-lo a començar les obres al més aviat possible, ja que les escoles de Canillo són les úniques que encara funcionen amb mòduls prefabricats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT