PUBLICITAT

Calidae qüestiona que Carlemany sigui comunal

  • Reiteren que un tram de l'avinguda és de titularitat estatal
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'avinguda Carlemany que combina el passeig dels vianants amb el trànsit de vehicles. Foto: ÀLEX LARA

L'autor del recurs d'alçada presentat a Govern dilluns passat contra l'edicte del Comú d'Escaldes-Engordany, convocant un concurs públic en relació al projecte per fer de vianants Carlemany, considera que la legislació actual manté que un tram de l'avinguda està considerat com a carretera general. En concret, en el directori de carreteres generals que consta en l'annex número 1 de la Llei del 2005, es parla que la CG3 té « el seu inici a Escaldes-Engordany a la rotonda d'Engolasters, segueix per l'av. Miquel Mateu, l'av. Carlemany, l'av. Corpríncep de Gaulle, l'av. del Pessebre, el pont de Sant Antoni, La Massana, la Travessia d'Ordino i té el seu final al pont del Castellà (Arcalís)».

Un decret posterior del 2007 va ampliar el contingut de la legislació per tal d'establir quines vies urbanes tenen la consideració de carreteres secundàries, un aspecte que no recollia la llei anterior. En aquest decret no hi consta el tram de l'avinguda, objecte de controvèrsia. Una llei que, segons l'autor del recurs, és ambigua ja que en cap moment cataloga el tipus de via d'una part de l'avinguda.

Tot i així, en l'annex 2 de l'article 5 sobre la designació de la xarxa bàsica figura tot Carlemany com una via que no estaria considerada com a carretera general.

L'associació Carlemany Calidae també s'acull en la seva demanda a l'article 8 que en el seu apartat E diu que «la Taula nacional de mobilitat proposarà la modificació de la xarxa bàsica de vials. La proposta serà instrumentada per mitjà d'un projecte de llei del Govern».

Les possibles dues vies de solució per resoldre el conflicte podrien passar per la formalització d'un document administratiu i la seva ratificació per llei o bé a través de l'elaboració d'un decret governamental que clarifiqui la catalogació de Carlemany.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT